Ovnsbakt pasta med paprikasaus

Ovnsbakt pasta med paprikasaus – sammen med brød, salat og ev. annet godt tilbehør, burde denne  være nok til 4 porsjoner, så da er morgendagens middag også i boks.

Om du ønsker å lage en mindre porsjon, halverer du bare ingrediensene i sausen.

For enkelhets skyld, valgte vi grillet kylling i denne retten. Det er fullt mulig å lage denne uten kjøtt.

Tomatsausen er laget av

  • 2 røde paprika – finhakket
  • 1 rød finhakket chili med frø
  • 1 ss smør til steking av ovenfornevnte
  • 1 boks hakkede tomater – 400 g
  • 1 firkant kyllingfond – den bløte typen
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl vann
  • 1 ss sukker
  • Salt
  • Røkt paprikapulver

Finhakk paprika og chili, og fres dette i litt smør i noen minutter. Bland deretter dette med resten av ingrediensene, foruten saltet, og la koke i ca. 10 minutter eller til alt er mørt. Moses til ønsket konsistens med stavmikseren. Smak til med salt.

Til en form (som på bildet) brukte jeg

  • Ferdigkokte pastaskruer – til 4 porsjoner (deres størrelse)
  • 1/2 Grillet kylling i biter (eller annet kjøtt om ønskelig)
  • Paprikasaus
  • Revet ost – ønsket type og mengde (vi brukte Parmesan)

Kok ønsket mengde og type pasta. Del kyllingen i biter – ønsket størrelse. Bland pasta og kylling med ferdig paprikasaus og fordel dette i en form. Strø over ønsket mengde ost.

Stekes midt i ovnen på 200 grader til osten er smeltet og alt er gjennomvarmt. Serveres med det du måtte ønske av tilbehør. Jeg kan anbefale et av disse ostefylte Butterdeigbrødene.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk