Ovnsbakt pasta med paprikasaus – sammen med brød, salat og ev. annet godt tilbehør, burde denne være nok til 4 porsjoner, så da er morgendagens middag også i boks.
Om du ønsker å lage en mindre porsjon, halverer du bare ingrediensene i sausen.
For enkelhets skyld, valgte vi grillet kylling i denne retten. Det er fullt mulig å lage denne uten kjøtt.
Tomatsausen er laget av
- 2 røde paprika – finhakket
- 1 rød finhakket chili med frø
- 1 ss smør til steking av ovenfornevnte
- 1 boks hakkede tomater – 400 g
- 1 firkant kyllingfond – den bløte typen
- 1 dl kremfløte
- 1 dl vann
- 1 ss sukker
- Salt
- Røkt paprikapulver
Finhakk paprika og chili, og fres dette i litt smør i noen minutter. Bland deretter dette med resten av ingrediensene, foruten saltet, og la koke i ca. 10 minutter eller til alt er mørt. Moses til ønsket konsistens med stavmikseren. Smak til med salt.
Til en form (som på bildet) brukte jeg
- Ferdigkokte pastaskruer – til 4 porsjoner (deres størrelse)
- 1/2 Grillet kylling i biter (eller annet kjøtt om ønskelig)
- Paprikasaus
- Revet ost – ønsket type og mengde (vi brukte Parmesan)
Kok ønsket mengde og type pasta. Del kyllingen i biter – ønsket størrelse. Bland pasta og kylling med ferdig paprikasaus og fordel dette i en form. Strø over ønsket mengde ost.
Stekes midt i ovnen på 200 grader til osten er smeltet og alt er gjennomvarmt. Serveres med det du måtte ønske av tilbehør. Jeg kan anbefale et av disse ostefylte Butterdeigbrødene.