Etter å ha prøvd meg på saltbakt kveite forrige helg, fant jeg ut at kveite er ganske så godt. Innlegget om den saltbakte kveita, kan du lese om her.
Det er høstferie, og jeg har jobbet fra hytta i et par dager. Her oppe er vi ofte bare to stk. og da griper jeg muligheten til å lage noe godt for 2. Denne gangen ble altså middagen inspirert fra en av mine andre blogger.
Kveita ble servert med ovnsbakte neper og poteter, sprøstekt bacon og soppsaus.
Dette ble laget samtidig i ovnen, og ble satt inn etter tur.
Neper og poteter ble satt i ovnen på 180 grader varmluft og klokka ble stilt på 1 time. Når det gjenstod 30 minutter, satte jeg inn bacon og da det gjenstod 15 minutter satte jeg inn kveita. Les mer detaljert nedenfor. Oppgitte tider gjelder min ovn på hytta.
Neper og perlepoteter bakt i ovnen
- 1 pk betemiks i forskjellige farger – mer enn nok for 2, men når jeg først baker i ovnen lager jeg nok til neste dag også.
- 1 pk perlepoteter
- litt olivenolje
- litt salt
- litt vann
Skrell betene og skjær dem i ca. samme størrelse som potetene. Om du velger andre poteter enn perlepoteter, gjør du det samme med disse som med beter. Has i ønsket form. Hell over litt olivenolje og strø over litt salt, ønsket mengde. Jeg velger å ha i litt vann nederst i formen. Legg over aluminiumsfolie eller om du har lokk til formen din, så bruker du dette. Stekes i ovnen på 180 grader i en time.
Sprøstekt bacon
Legg ønsket mengde bacon på et bakepapirkledd stekebrett. Legg et bakepapir over dette igjen og stek i ovnen sammen med betene i 30 minutter. Sett dem inn når det gjenstår 30 minutter av steketiden til betene.Kveita
- Nesten 400 g fersk filet
- urter og krydder etter ønske – jeg brukte dill, salt, pepper og litt hvitløk
Sausen
Når kveita var satt inn i ovnen, lagde jeg sausen som bestod av- 3 store aromasopp
- 1 ss smør
- 1 ts pepperrot – jeg brukte en kjøpt på tube
- 1,5 dl kremfløte
- 0,5 dl hvitvin
- smak til med salt
- 1/2 – 1 ts maizena utrørt i litt vann – ved behov for tykkere saus