Lyse og luftige rundstykker som ble bakt med tanke på å bruke til Sloppy Chili. Kan også lages litt mindre i størrelse ved å lage flere enn disse 6 jeg lagde.
Jeg må innrømme at det ikke er like enkelt å gå fra å lage store porsjoner uten å tenke så mye over hvor mange retten skal være til, og blir det for mye, er det jo bare flaks (for meg…) for da blir det rester neste dag.
Disse småloffene (om jeg heller skal kalle dem det), er laget med utgangspunkt i denne oppskriften. Jeg tok fram kalkulatoren, og regnet meg fram til 6 brød.
Oppskrift 6 småbrød/rundstykker/hamburgerbrød – brød til det du ønsker
- 4,5 dl mel
- 5 g tørrgjær (ca. 1/3 pk.)
- 1/2 ss sukker
- 1 dl lunkent vann
- 2 egg
- 20 g romtemperert smør i biter
- egg til pensling om du ønsker å gjøre det (disse er ikke penslet med noe)
Ha alt i bollen til kjøkkenmaskinen (om du har det), og elt deigen i 10 minutter eller til den får «tyggegummikonsistens».
La heve i 1 time.
Del ferdighevet deig i 6 deler (eller flere om du ønsker mindre brød), trilles/rulles runde og legges på et bakepapirkledd stekebrett eller i en bakepapirkledd form, dekkes til og etterheves i en time til.
Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca. 14 minutter.
Nytes ferske.