Luftige Horn

Luftige horn – mini eller vanlige, du bestemmer.
Jeg lagde ca. halvparten av deigen jeg har pleid å lage, og da får man enten 8 vanlige horn eller 16 mini. På bildene ser du miniutgaven.

Luftige minihorn ble laget av

  • 300 g mel
  • 1/2 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1/3 pk tørrgjær
  • 1 egg
  • 1,5 dl lunken melk
  • 50 g smleltet smør

Bland alt i bollen til kjøkkenmaskinen og elt i ca. 10 minutter+.

La deigen heve i en time.
Etter en time kjevler du en sirkel og brukere et pizzahjul til deling i ønsket antall. Rull sammen fra ytterkanten og inn mot midten. Legg på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev under plast i en time.

Før de skal inn i ovnen, penslet jeg de med egg og hadde på valmuefrø.

Hornene ble stekt på 200 grader i ca. 15 minutter. Følg med på slutten. Alle ovner er forskjellig, så steketiden i din ovn kan være litt kortere eller lengre.

Nytes ferske.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Følg Idéfull på Facebook
Følg Mat for 2 på Facebook