Luftige horn – mini eller vanlige, du bestemmer.
Jeg lagde ca. halvparten av deigen jeg har pleid å lage, og da får man enten 8 vanlige horn eller 16 mini. På bildene ser du miniutgaven.
Luftige minihorn ble laget av
- 300 g mel
- 1/2 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 1/3 pk tørrgjær
- 1 egg
- 1,5 dl lunken melk
- 50 g smleltet smør
Bland alt i bollen til kjøkkenmaskinen og elt i ca. 10 minutter+.
La deigen heve i en time.
Etter en time kjevler du en sirkel og brukere et pizzahjul til deling i ønsket antall. Rull sammen fra ytterkanten og inn mot midten. Legg på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev under plast i en time.
Før de skal inn i ovnen, penslet jeg de med egg og hadde på valmuefrø.
Hornene ble stekt på 200 grader i ca. 15 minutter. Følg med på slutten. Alle ovner er forskjellig, så steketiden i din ovn kan være litt kortere eller lengre.
Nytes ferske.