Kylling- og chorizogryte – en smakfull gryte jeg har laget tidligere. Da i en større porsjon på min andre blogg; www.idefull.no, nå finnes den altså i en utgave tilpasset to rundt bordet.
Kylling- og chorizogryta er laget av
- 1 boks tomter
- 1 revet gulrot
- 1 ts basilikum
- 1 pose babyspinat
- 1 ss sukker
- 1/2 dl vann
- Salt ved behov. Vent med å salte til kjøttet er tilsatt. Det er jo mye smak i chorizo, og mulig det er unødvendig med salt.
- 2 kyllingfilet i biter
- 50 g chorizo i biter
Ha alt foruten salt, kylling og chorizo i en gryte og la koke i 10 minutter.
Del kyllingen i biter og stek kyllingbitene. Has oppi gryta når den er ferdigkokt.
Hva du gjør med chorizoen avhenger av om den er rå eller ferdigbehandlet. Rå pølse stekes og has i tomatsausen når den er ferdigkokt. Ta gjerne med fettet fra pølsa for mere smak.
Om chorizoen er feridgbehandlet (altså ikke rå), deles den i biter og has i sausen mot slutten av koketiden. Bare sånn for å få den gjennomvarm. Koker ferdigbehandlet chorizo for lenge, får du små harde klumper i sausen, og det vil vi jo ikke.
Serveres med salat, ris, potetmos, ovnsbakte poteter eller annet som måtte friste, i tillegg til godt brød.