Kylling- og chorizogryte

Kylling- og chorizogryte – en smakfull gryte jeg har laget tidligere. Da i en større porsjon på min andre blogg; www.idefull.no, nå finnes den altså i en utgave tilpasset to rundt bordet.

Kylling- og chorizogryta er laget av

  • 1 boks tomter
  • 1 revet gulrot
  • 1 ts basilikum
  • 1 pose babyspinat
  • 1 ss sukker
  • 1/2 dl vann
  • Salt ved behov. Vent med å salte til kjøttet er tilsatt. Det er jo mye smak i chorizo, og mulig det er unødvendig med salt.
  • 2 kyllingfilet i biter
  • 50 g chorizo i biter

Ha alt foruten salt, kylling og chorizo i en gryte og la koke i 10 minutter.

Del kyllingen i biter og stek kyllingbitene. Has oppi gryta når den er ferdigkokt.
Hva du gjør med chorizoen avhenger av om den er rå eller ferdigbehandlet. Rå pølse stekes og has i tomatsausen når den er ferdigkokt. Ta gjerne med fettet fra pølsa for mere smak.
Om chorizoen er feridgbehandlet (altså ikke rå), deles den i biter og has i sausen mot slutten av koketiden. Bare sånn for å få den gjennomvarm. Koker ferdigbehandlet chorizo for lenge, får du små harde klumper i sausen, og det vil vi jo ikke.

Serveres med salat, ris, potetmos, ovnsbakte poteter eller annet som måtte friste, i tillegg til godt brød.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?