Innbakt spaghetti

Innbakt spaghetti i paideig var en morsom liten sak som jeg fikk idéen til av å se på Jamie Oliver her om dagen. En liten spaghettipai om du vil.

Innbakt spaghetti måtte prøves, men om den lages igjen, er jeg usikker på. Mannen i huset er ikke så fornøyd med paideig sånn på generell basis. Han synes den er for tørr. Jeg derimot elsker pasta, og når jeg kan prøve nye varianter, blir jeg ekstra glad. Her kan man jo også lage ekstra saus og ha ved siden av, om du da skulle ha noen kresne mennesker til bords.

Denne er laget i en paiform som er 18 cm i diameter.

Paideigen til denne innbakte spaghettien for 2 er laget av

  • 100 g smør
  • 200 g mel (3 dl)
  • 3 ss vann

Eltes godt sammen og legges kaldt mens du klargjør resten.
Jeg synes det er lurt å kjevle den så flat som mulig mens den fortsatt er romtemperert, for så å legge den kjølig.

Fordel det meste av paideigen i formen (bunn og kanter) og spar resten av deigen til toppen/lokket.
Prikk hele bunnen med gaffel og og forstek på 200 grader i 15 minutter.

Kjevle deigen som skal på toppen mellom to lag bakepapir og legg kjølig til den skal brukes. Ha gjerne formen og størrelsen på paiformen i bakhodet når du gjør dette.

Fyllet er laget av

  • 150 g spaghettini
  • 270 g chorizo – jeg brukte av typen rå pølser fra merket Jacobs
  • 1/2 glass rød pesto
  • 2 ss creme fraiche
  • 50 g revet parmesan

Kok spaghettinien.
Jeg klemte ut chorizo-farsen/deigen fra pølsene og stekte dette som kjøttdeig.
Bland pesto, creme fraiche og parmesan. Denne mengden og blandingen gir en «tørr» spaghetti i paien. Her kan du gjøre sausen bløtere om du ønsker.

Bland alt og press det godt nedi forstekt paideig. Det er ikke fullt for det renner over…
Ta resten av paideigen ut av kjøleskapet og dekk til med denne. Jeg hadde litt deig til overs og valgte å lage små blomster av denne for litt dekor på toppen.
Den kan pensles med egg om du skulle få lyst til det. Jeg gjorde det ikke.

Til slutt lagde jeg hull med gaffel for å slippe ut litt damp før den ble satt inn i ovnen for steking i 25 minutter på 210 grader. Følg med på steketiden, for alle ovner er forskjellige.

Innsbakt spaghetti serveres med det du måtte ønske til.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?