Hjemmelaget iskrem med jordbær

I disse dager lages det mange forskjellige typer iskrem på kjøkkenet mitt.
Denne hjemmelagde iskremen er laget med jordbær – og hvor søt den skal bli, overlater jeg til deg å avgjøre.

Da jeg var liten, var første dagen i året for iskrem (softis i kjeks) 17. mai. Uansett om den måtte spises med votter på… softis skulle vi ha.

Nå er det snart 17. mai, og jeg føler på den samme gleden fra tidligere dager. Er kanskje derfor jeg har denne iskremproduksjonen min nå.

Hjemmelaget iskrem med jordbær har jeg laget av

  • 5 dl kremfløte
  • 180 g sukker
  • 3 eggeplommer
  • 400 g jordbær (jeg brukte frosne som ble tint og most)

Tine jordbæra om du bruker frosne. Mos jordbær.
Bland kremfløte, sukker, eggeplommer og jordbærpuré. Rør godt. Ha blandingen i iskremmaskinen og sett den på. Jeg lot maskinen gå til iskremen var nesten ferdig. Dette fordi mengden masse, ble litt for mye for maskinen min. Ha iskremen i en beholder/boks og sett den i fryseren til den skal nytes.

Har du ikke iskremmaskin, kan den lages uten. Du må bare huske å røre ofte i blandingen mens den står i fryseren. Dette for å unngå iskrystaller.

Hjemmelaget iskrem med jordbær - jordbæriskrem - Tove Holter - Toves matglede - idefull

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Følg Idéfull på Facebook
Følg Mat for 2 på Facebook