«Brunostiskrem?» Hele ansiktet var et eneste stort spørsmålstegn når jeg presenterte neste iskrem ut. Joda, hjemmelaget iskrem med brunost. En liten kule med litt jordbærsyltetøy på toppen, var alt som skulle til for å gjøre dagen litt lysere.
Jeg har en oppskrift som jeg alltid tar utgangspunkt i når jeg lager iskrem, og det er denne med vaniljesmak.
Hjemmelaget iskrem med brunost er laget av
- 3 dl kremfløte
- 2 dl H-melk
- 80 g brun farin (av den litt våte typen)
- 200 g fløtemysost
- 3 eggeplommer
Ha fløte, melk og brun farin i en kjele og kok opp. Skru ned varmen, ha brunosten oppi og rør til den har smeltet.
Ta kjelen av varmen og rør inn eggeplommene, en av gangen.
Avkjøl og ha i iskremmaskinen.
Nytes som den er, eller sammen med jordbær. Jeg gikk for en lettvint løsning = jordbærsyltetøy rett fra kjøleskapet sammen med friske jordbær. Om du heller ønsker å servere med hjemmelaget jordbærsaus, finner du en god løsning her.
Har du ikke iskremmaskin, kan den lages uten. Du må bare huske å røre ofte i blandingen mens den står i fryseren. Dette for å unngå iskrystaller.
2 hendelser på “Hjemmelaget iskrem med brunost – brunostiskrem”
Brunostis er kjempegodt! En overraskende god kombinasjon, er å servere den med sitronsorbet. 😀
Takk, Julie, dette hørtes spennende ut. 🙂