Biff i brød – høres enkelt ut, men kan gjøres saftig og god.
Jeg lar meg alltid friste til å prøve litt av hva jeg ser på TV, og denne gangen var det en skikkelig biff som ble stekt i urter. Dette videreutviklet seg i hodet mitt, og dermed måtte jeg prøve denne biffen i brød, eller rettere sagt loff, med urtedressing og annet godt.
Oppskriften er veldig enkel… Lag den sånn som du ønsker. Rå, medium eller godt stekt i smør og med salt og pepper.
Bruk grønnsaker og ost etter egen smak og ønske.
Urtedressingen ble laget av
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chilipepper med frø (14 g)
- olivenolje (la det flyte litt i olje = er jo dressing)
- saften fra 1/2 sitron
- 1 håndfull frisk timian (presser du den sammen blir det en full og toppet ss)
- 1/2 potte frisk basilikum
Finhakk hvitløk og chilipepper og fres dette noen minutter i olivenolje. Hakk timian og basilikum og ha dette oppi sammen med sitronsaften og gi det et par minutter til i stekepanna.
Brukes som dressing på loffen med salat, rødløk, tomater, biff, ost og annet godt du skulle ønske å bruke.
Jeg lagde alt på en stor fjøl, sånn at det bare var å plukke det man måtte ønske. Jeg synes dette er en veldig koselig måte å spise på. Litt sånn mye smått av alt.
Loffen er skjært i brede skiver og deretter delt på midten = rundstykke.
Denne urtedressingen brukte jeg dagen etterpå også bare i litt større utgave (men fortsatt bare med 1/2 potte fersk basilikum). Da lagde jeg middag av «det-vi-ikke-hadde» til 4 personer…
Jeg lagde dressingen og hadde oppi kapers og delte Cherrytomater. Deretter hadde jeg oppi ferdigkokte pastaskruer, og noen kjøttbiter (resten av biffen = 1/2 biff = skulle ikke mer til), samt et glass med pesto (kjøpt av typen Jacobs). Dette ble toppet med revet parmesan. Kjempegodt.