Potetsalaten jeg la ut for noen dager siden, skulle vise seg å bli veldig populær. Motivert av folkets elsk til poteter, har jeg lagd enda en potetsalat.
Denne gangen ble det en lun og grønn salat som vi spiste på lørdsagskvelden med røkt laks til.
Denne holder til 4 porsjoner som til tilbehør. Bruker du den som hovedrett, blir det litt færre porsjoner.
Potetsalaten ble lagd av
- 650 g nypoteter (små)
- 100 g delikatesseløk
- 250 g neper i biter
- 20 g hvitløk
- olivenolje (til formen)
- 1 avocado i biter
- 2 våløk i biter
- 20 g ruccola
- 40 g babyspinat
- pesto – ønsket mengde – hjemmelaget eller kjøpt
- revet parmesan på toppen
Vask potetene, rens løken, skrell nepene og del i biter, skvis (klem flat) hvitløksfeddene og smør en form med olje. Det er lurt å tenke på at disse bør være i noenlunde samme størrelse.
Bakes nederst i ovnen på 180 grader i 40 – 50 minutter. I min ovn stod de i 50 minutter. Oljen bruker jeg for at dette ikke skal sette seg fast i formen. Rør gjerne noen ganger mens dette bakes.
Avkjøles til lunt.
Del avocadoen og vårløken i biter.
Bland pestoen godt inn i den lune blandingen av poteter, neper, løk og hvitløk etter at du har tatt dem ut av olivenoljen som ikke trenger å være med.
Deretter blandes resten (avocado, vårløk, ruccola og spinat) inn i salaten.
Toppes med revet parmesan, serveres og nytes med som måtte ønskes.