Luftige horn med sjokoladefyll

Luftige horn er en av de mest besøkte innleggene på bloggen, og i dag fikk jeg lyst til å lage noe søtt med dem. Mors hjemmebakte har kommet med forskjellige fyll til kaker og bakst, og valget mitt, eller skal jeg si vårt (eldstemann og meg) falt på sjokoladefyllet.

I morgen er det en uke siden jeg fikk operert menisken, og dagene her hjemme kan bli litt lange. Det er derfor kjekt at det er høstferie på skolen, for da har jeg privatsjåfør til butikken (øvelseskjøring for eldstemann), ryddehjelp, posebærer osv. her hjemme, slik at kjøkkenarbeidet blir litt enklere hvis jeg skulle få lyst til å få tiden til å gå… Ting tar selvfølgelig litt lengre tid, men det gjør ingenting.

Jeg brukte oppskriften til Luftige horn, som du finner her, og fulgte samme fremgangsmåte som beskrevet. Jeg hadde ikke Luftigere bakst, men hornene ble like fine uten, og så brukte jeg gjær til søt bakst istedetfor vanlig gjær.

I tillegg brukte jeg to poser sjokoladefyll fra Mors hjemmebakte og hakkede pistasjnøtter (usaltede). To poser ble mye fyll, så for noen kan det holde med en pose.

Sjokoladefyllet ble påsmurt utkjevlet deig før jeg delte den i 8 deler. Regn med litt gris… Pistasjnøttene hadde jeg på toppen av hornene før jeg stekte dem på 210 grader i 14 minutter (i min ovn).

Det ble til sammen 16 store horn med sjokoladefyll. Neste gang jeg skal lage søte horn, skal jeg dele deigen i tre eller fire, for størrelsen ble litt i største laget, eller jeg kan bare lage halvparten av deigen i første omgang, men det kommer selvfølgelig an på hvor mange som er hjemme når man baker.

Horn med sjokoladefyll3

Horn med sjokoladefyll2

Horn med sjokoladefyll

Horn med sjokoladefyll1

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk