Luftige horn

Disse hornene har jeg skrevet om før, og de er et av de mest besøkte innleggene på bloggen. Hornene bakes ofte her i huset, og deigen kan også brukes både til annen gjærbakst som f.eks. rundstykker og hamburgerbrød.

En god ting kan ikke sies for ofte, og med det i bakhodet velger jeg å dele denne oppskriften igjen. Det er sikkert mange som setter pris på å få servert disse til påske, enten det være seg frokost, lunsj, til middagen eller som kveldsmat.

Til 16 horn brukte jeg

  • 750 gr mel
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss Luftigere Bakst fra Idun (kan sløyfes for de blir luftige uten dette også)
  • 100 gr smeltet smør
  • 4 dl lunken melk
  • 2 egg
  • pensle med 1 egg og toppes med valmuefrø

Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene.

Deigen ble så satt til heving i ca. 45 minutter.

Jeg delte den ferdighevede deigen i to, og kjevlet dem ut i to store sirkler. Disse ble delt i 8 trekanter, og rullet sammen. Hornene ble etterhevet i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med egg, strødde på valmuefrø og stekte dem på 210 grader i ca 14 minutter.

De er best ferske.

Luftige horn

Luftige horn

Luftige horn

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk