Disse hornene har jeg skrevet om før, og de er et av de mest besøkte innleggene på bloggen. Hornene bakes ofte her i huset, og deigen kan også brukes både til annen gjærbakst som f.eks. rundstykker og hamburgerbrød.
En god ting kan ikke sies for ofte, og med det i bakhodet velger jeg å dele denne oppskriften igjen. Det er sikkert mange som setter pris på å få servert disse til påske, enten det være seg frokost, lunsj, til middagen eller som kveldsmat.
Til 16 horn brukte jeg
- 750 gr mel
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 pk tørrgjær
- 1 ss Luftigere Bakst fra Idun (kan sløyfes for de blir luftige uten dette også)
- 100 gr smeltet smør
- 4 dl lunken melk
- 2 egg
- pensle med 1 egg og toppes med valmuefrø
Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene.
Deigen ble så satt til heving i ca. 45 minutter.
Jeg delte den ferdighevede deigen i to, og kjevlet dem ut i to store sirkler. Disse ble delt i 8 trekanter, og rullet sammen. Hornene ble etterhevet i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med egg, strødde på valmuefrø og stekte dem på 210 grader i ca 14 minutter.
De er best ferske.