Denne sunne hamburgeren (i hvert fall uten tilbehøret); Lakseburger i en fei, lager du ved å kjøre laksefileten, løk, hvitløk, spinat, litt salt og olivenolje til en deig i foodprosessoren.
Tidligere har jeg kvernet fisken i kverna på kjøkkenmaskinen, men det var helt til jeg oppdaget hvor latterlig enkelt det var å lage deigen i foodprosessoren. Disse burgerne skal ikke gjennomstekes, så steketiden er ikke lang heller.
Til 6 burgere i middels størrelse brukte jeg
- 500 g laksefilet (Salma)
- 100 g spinat
- 50 g gul løk
- 20 g hvitløk
- 1/2 ts salt (mer hvis du ønsker)
- 2 ss olivenolje
- annet krydder hvis ønskelig
Kjøres som nevnt ovenfor til en deig i en foodprosessor, formes til burgere i ønsket størrelse (bruk gjerne engangshansker) og stekes. Hvor lenge, avhenger av hvor rå du ønsker å ha den. Noen vil gjerne ha dem gjennomstekte, men de blir mer saftige ved å ikke gjennomsteke dem.
Lakseburgerne ble servert i disse hamburgerbrødene, med tomat, spinat og pesto til.