Lakseburger med spinat

Denne sunne hamburgeren (i hvert fall uten tilbehøret); Lakseburger i en fei, lager du ved å kjøre laksefileten, løk, hvitløk, spinat, litt salt og olivenolje til en deig i foodprosessoren.

Tidligere har jeg kvernet fisken i kverna på kjøkkenmaskinen, men det var helt til jeg oppdaget hvor latterlig enkelt det var å lage deigen i foodprosessoren. Disse burgerne skal ikke gjennomstekes, så steketiden er ikke lang heller.

Til 6 burgere i middels størrelse brukte jeg

  • 500 g laksefilet (Salma)
  • 100 g spinat
  • 50 g gul løk
  • 20 g hvitløk
  • 1/2 ts salt (mer hvis du ønsker)
  • 2 ss olivenolje
  • annet krydder hvis ønskelig

Kjøres som nevnt ovenfor til en deig i en foodprosessor, formes til burgere i ønsket størrelse (bruk gjerne engangshansker) og stekes. Hvor lenge, avhenger av hvor rå du ønsker å ha den. Noen vil gjerne ha dem gjennomstekte, men de blir mer saftige ved å ikke gjennomsteke dem.

Lakseburgerne ble servert i disse hamburgerbrødene, med tomat, spinat og pesto til.

Lakseburger med spinat

Lakseburger med spinat

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?