Kylling- og speltgryte

Det kan komme noe godt ut av «ingenting» også.

Her om dagen hadde jeg ikke lyst til å lage mat, hverken for meg selv eller noen andre, og aller minst hadde jeg lyst til å dra i butikken for å handle. Vi har alltid grønnsaker i huset, så selv om jeg ikke dro i butkken, ville vi ikke risikere tomme fat pga det. Utfordringen ville altså bli å la arbeidslysten trenge seg på.

Etter å ha satt fram alt jeg fant i kjøleskapet/kjøkkenbenken, ble lysten til å lage en det-vi-har-gryte vekket.

Denne gryten ble til av

 • 2 dl speltgryn (kokes før de has i gryten)
 • 4 kyllingfileter i biter (stekes først)
 • 1 avocado
 • 4 tomater
 • 4 fedd hvitløk
 • 1 rød løk
 • 2 chili uten frø
 • 2 håndfuller med basilikum
 • 1 pk økologiske hvite bønner (serveringsklare)
 • 80 gr parmesan
 • 2 vårløk
 • salt og pasta basilico eller annet ønsket krydder

Kok speltgryn i 20 minutter i rikelig med vann. Stek kyllingbitene mens speltgrynene koker. Ha deretter i de kuttede grønnsakene og la dette surre litt. Ha så i de hvite bønnene og parmesanosten, og la dette surre litt til. Ønsker du en litt mer kremete konsistens, kan du bruke enten creme fraiche eller fløte. Dette hadde ikke jeg, men det ble allikevel en god gryte.

 

Kylling og speltgryte

Kylling og speltgryte

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk