Kefirvafler-vaffel-med-kefir-luftige-vafler-Oppskrift-og-inspirert-av-Idefull-Tove-Holter-waffeln-wafles

Kefirvafler

Kefirvafler – luftige og gode vafler

Med disse kefirvaflene prøvde jeg meg på TangZhong-metoden (brukt i gjærbakst for å få luftigere og saftigere bakst). Jeg lot meg friste til å prøve dette etter å ha lest om resultatene til Elin som skriver bloggen krem.no.

Mannen min og jeg var på hytta alene forrige helg, og mens han fikset diverse utendørs, fant jeg tid til å gjøre det jeg liker veldig godt; Å eksperimentere på kjøkkenet.

Kefirvafler – luftige og gode vafler (ca. 18 stk.) ble lagd av

Jevning

  • 50 g hvetemel
  • 2,5 dl vann

Ha hvetemelet i en kjele. Spe dette ut med litt og litt vann. Kok opp under omrøring. Jeg lot det putre noen minutter under omrøring til jeg fikk en fin og tykk blanding.

Vaffelrøra

  • 3 egg
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 dl kefir
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 150 g smeltet smør
  • Jevningen du lagde i forveien

Lag jevningen først som ovenfor. Smelt smøret.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. tilsett resten av ingrediensene om hverandre før du til slutt har i jevningen.

I og med at jeg måtte ut en tur, ble denne røra stående på kjøkkenbenken i 1 time før jeg stekte vaflene.

Smør jernet om nødvendig før steking.

Kefirvaflene ble spist med vaniljeyoghurt, blåbærsyltetøy og friske blåbær. En fin og smakfull helg på hytta.

Kefirvafler - vaffel med kefir - luftige vafler - Oppskrift og inspirert av Idefull - Tove Holter - waffeln - wafles

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk