Kanelsnurr med voksen smak

Kanelsnurr, kanelbolle, kanel i svingene, kanel i korsett – kjært barn har mange navn. I morgen er det kanelbollens dag, og i forbindelse med denne har jeg lagd en kanelsnurr, eller -bolle om du vil, med voksen smak.

Idéen ble til fordi jeg allerede har barnevennlige kanelsnurrer på bloggen, og hadde lyst til å lage noe «annet» i forbindelse med morgendagen.

Mannen min er kjempegod på en dessert vi pleier å ha om sommeren. Han griller halve bananer i skallet sitt. Bananene er delt på langs, og påsmurt en blanding av rom, honning og kanel. Dette spiser vi med is. Denne idéen hadde jeg lyst til å bringe videre i disse kanelsnurrene. (For de observante, har jeg lagt til honning i ettertid. Dette etter korrektur fra dessertkokken.)

Til ca. 20 kanelsnurrer i litt varierte størrelser, brukte jeg

 • 680 g mel
 • 1 dl sukker
 • 1 ts salt
 • 1 pk tørrgjær til søt bakst
 • 3 dl lunken melk
 • 100 g smeltet smør
 • 1 egg
 • 150 g moste modne bananer
 • 1 egg til pensling

Bland først det tørre (mel, sukker, salt og tørrgjær), før du tilsetter melk, smør, egg og bananer. La kjøkkenmaskinen gå i ca. 5 minutter, og sett deigen deretter til heving i ca. 1 time. Jeg sovnet på sofaen og lot den stå i to timer…

Før jeg la meg på sofaen lagde jeg karamellsausen med rom, og den bestod av

 • 100 g brunt sukker
 • 1 dl fløte
 • 0,5 dl rom
 • 30 g smør

Dette hadde jeg i en liten stekepanne og lot det stå og boble på svak varme til jeg var fornøyd med konsistensen. Det tok 8 minutter. Denne ble så avkjølt.

Jeg delte deigen i fire deler, og kjevlet ut rektangler som var 40 cm på langsiden. Deretter hadde jeg på kanel og sukker, og delte dem opp i ca. 3 cm lange strimler, for så å rulle dem sammen.

Første runden ble litt tykkere enn 3 cm, men jeg fant ut at de ble litt for store.

Alle snurrene ble satt sammen med enden mot hverandre for at de ikke skulle rulle ut igjen. Før jeg hadde dem i ovnen penslet jeg dem med egg og helte over litt av karamellsausen. Spar noe av sausen til serveringen.

Snurrene ble stekt på 220 grader midt i ovnen i 18 minutter.  De siste 3 minuttene hadde jeg et bakepapir over for at de høyeste toppene ikke skulle bli svidde.

Bollene serveres med karamellsaus med rom. Hakkede peanøtter gjør seg også godt, og er den ikke søt nok, kan du ha på melis.

Kanelsnurr3

Kanelsnurr4

Kanelsnurr5

Kanelsnurr7

Kanelsnurr6

Ikke bare smaken som er voksen…

Kanelsnurr2

Med karamellsaus før de skal i ovnen.

Kanelsnurr1

Ferdigpenslet.

Kanelsnurr

Rull inn, rull ut…

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk