Å få vaniljekremen pent i svingen, var ingen enkel oppgave, og etter mye prøving, grising og irritasjon kom jeg fram til at det enkleste måtte være å ha kremen i svingene når snurrene stod klare på stekebrettet.
Ca. 16 kanelsnurr med vaniljekrem ble laget av
- 420 g mel
- 30 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 2 dl fingervarm melk
- 1 egg
- 20 g fersk gjær
- 80 g smør
Ha alt foruten smør i en bakebolle (gjerne kjøkkenmaskin) og elt dette i 10 minutter. Ha deretter smøret i og elt det i 5-10 minutter til.
Sett deigen til heving i en time.
Ferdighevet deig kjevles ut i et rektangel som f.eks. 40 x 50 cm eller annen ønsket størrelse.
Smør utover kanel-sukker-smør (se oppskrift nedenfor) på nesten hele deigen, men la det være igjen et par cm langs den ene langsiden, slik at den lettere fester seg/lukker seg når du skal rulle den sammen.
Rull sammen fra langsiden. Start med den siden du har kanel-sukker-smøret helt inntil kanten.
Ferdigrullet rull deles i biter ønsket størrelse og fordeles på et bakepapirkledd stekebrett. Da får du et fristende kanelsnurr-rivebrød.
Vaniljekremen has i en sprøytepose. Klipp et lite hull og fordel den i svingene på kanelsnurren. Hvor mye, bestemmer du. Ved å gjøre det på denne måten, unngår du mye gris og svinn av vaniljekremen når du ruller sammen deigen.
Dekk til og la de etterheve i en time.
Pensle med egg om du ønsker. Disse er ikke penslet med noe.
Stekes midt i ovnen på 190 grader i 15 – 20 minutter. Steketiden avhenger av ovnen.
Kanel-sukker-smør
- 50 g romtemperert smør
- 80 g brun farin
- 2 ts kanel
Bland alt godt. Her kan du selvfølgelig lage mer om du skulle ønske det.
Vaniljekrem
- Kjøpt eller hjemmelaget
- Sprøytepose til fordeling av kremen