Hjemmelaget knekkebrød

Hjemmelaget og kjempegodt knekkebrød – gode med pålegg (salt eller søtt) eller bare som de er. Knuser du dem, kan de f.eks. serveres i en bolle med yoghurt/melk og bær.

Hjemmelaget knekkebrød – Røre til 2 – 2,5 stekebrett
  • 100 g sammalt spelt grov
  • 200 g lettkokte havregryn
  • 100 g sesamfrø
  • 100 g solsikkefrø
  • 30 g valmuefrø
  • 50 g havrekli
  • 6 dl vann
  • 2 ss honning

Bland alt godt. La svelle i ca. 30 minutter.
Hvor mange knekkebrød du får, avhenger av hvor tynne du lager disse.

Jeg fordelte røren på to bakepapirkledde stekebrett. Bruk gjerne en skje dyppet i vann for enklere fordeling av røren. For enda tynnere knekkebrød enn det som vises på bildet, fordeles røren på 2,5 stekbrett.

For ikke å få dem for kompakte, synes jeg det er fint med noen hull i knekkebrødene. Dette lages under fordelingen av røren på stekebrettene.

Bruk et pizzahjul til å dele utsmurt røre i ønskede biter.

Begge brettene med røre stekes samtidig på 160 grader varmluft i 10 minutter. Ta brettene ut og bruk pizzahjulet en gang til.
Senk varmen til 140 grader og stek i 20 minutter før du bytter plass på brettene (over og under) i ovnen og steker i ytterligere 20 minutter.
Tynnere knekkebrød trenger kortere steketid.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk