Kakekrigen dag 4 – Mousse med bær

I dag skulle det avgjøres. Kake med mousse og bær. Jeg bakte og jeg bakte for å finne ut hvilken kake jeg skulle lage, og i første omgang var planen å lage en kake med ostemousse. Problemet mitt var bare at jeg så fokusert på å bruke den avlange formen min, at jeg ikke så andre muligheter for løsninger. Jeg har lært av dette nå… Ostemoussen ville ikke stivne på tiden vi hadde til rådighet, og dermed måtte jeg prøve noe annet. Resultatet ble Tresskake.

1,5 timer er ikke lang tid for en kake med mousse å stivne, og min mousse ble derfor tilsatt ganske mye for at den skulle gjøre nettopp dette. Hadde jeg tenkt lenger enn den avlange kakeformen min, skulle jeg ha lagd porsjonskaker. Resultatet ble en kake jeg ikke anbefaler å lage hjemme hvis det er noen timer til den skal serveres. Oppskriften du finner på Kakekrigen sine sider, er lagd for at den skal være klar på 1,5 timer. Sjokolademoussen skulle være grunnmuren i kaken, og det var viktig at den ble stødig raskt. Den ble derfor tilsatt litt for mye sjokolade med det resultatet at den ble raskt hard, men dermed for tørr.

Kakebunnen var jeg ikke fornøyd med. Det er samme kakebunn jeg har brukt i snickerskaken min, og da ble den perfekt. I dag ble bunnen langt fra perfekt. Skosåle er vel det nærmeste jeg kommer sammenligning. Jeg hadde bange anelser når jeg satte røra i ovnen, for den så ikke ut som den pleier, men med liten tid, vurderte jeg ikke å lage den på nytt. Angret jeg på det? Ja! Angret jeg på at jeg ikke dynket bunnen? Ja!

Uansett mislykket kake på TV, håper jeg du ikke blir skremt fra å finne nye idéer her.

Med gårsdagens og dagens «taler» fra Monica, hvor hun sier; «Vi er utrolig imponerte over det høye nivået år det gjelder presentasjonen. Dere har alle vist 4 utrolig tiltalende kaker, som jeg tenker dere trygt kan ta med dere i selskap alle sammen, og det har vært gjennomgående hele veien her, alle tre dagene.» og «Nivået deres er veldig, veldig høyt. Dere utviser både kreativitet, innsatsvilje og et ønske om å vinne alle sammen.», forlater jeg Kakekrigen med hodet hevet. Gult lederforkle, kommentarer som «frodig og delikat presentert kake», «helt magisk», «rågod kakebunn» samt det å få høre at jeg holder et høyt nivå, er gode skussmål å ta med seg videre.
Vær ikke redd, dette var ikke siste kaken dere får se fra meg 🙂

Gjengen jeg kriget mot, var en fin gjeng, og vi lo mye sammen.
Jeg ønsker Trond lykke til videre i semifinalen, og heier selvfølgelig på ham!
Lurer du på om du skal melde deg på Kakekrigen, har jeg bare en ting å si; Meld deg på! Dette har vært veldig morsomt, og skulle jeg bli invitert til å være med igjen, vil jeg svare ja uten å nøle.

Så til dagens kake som jeg har prøvd meg fram med mange varianter, og dette er den beste utgaven av kaken jeg presenterte på Kakekrigen i kveld. Noe annerledes er den jo, men jeg synes den er den beste løsningen så langt.

 

Oppskrift på Tresskake i firkantet form 24 x 24 cm (kan bruke rund form 26 cm i diameter)

Kakebunnen

 • 3 egg
 • 100 g brunt sukker
 • 1 ts vaniljesukker
 • 80 g mel
 • 20 g kakao
 • 1 ts bakepulver
 • 200 g blåbær (jeg brukte friske av typen veldig store)

Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Sikt i mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn for hånd.

Dekk formens bunn med bakepapir og smør kantene.

Ha røra i formen og fordel blåbæra utover.

Stekes på 170 grader i ca. 25 minutter. Avkjøles.

Vi vil jo ikke ha en kake som er tørr i kantene…, så den bør jo dynkes med sukkervann.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Snu kaken før dynkingen, da kommer stekeskorpen nederst.

 

Dynk

 • 3 dl vann
 • 40 g sukker

Dette kokes opp og avkjøles. Pass på så kaken ikke blir for soggy…

 

Bringebærmousse

 • 250 g bringebær
 • 100 g Philadelphia
 • 2 eggeplommer
 • 1 ts vaniljesukker
 • 3 eggehviter
 • 100 g sukker
 • 4 plater gelatin
 • 2 – 3 ss kokt vann
 • 200 g friske bringebær (hvis ønskelig)

Legg gelatinen i bløt.

Lag puré av bringebærene og sil den for å fjerne frøene.

Pisk Philadelphia, eggeplommer og vaniljesukker, og rør det inn i bringebærpuréen.

Varm sukkeret på 160 grader i ca. 10 minutter. Det skal ikke bli brunt.

Når sukkeret nærmer seg klart (ferdig oppvarmet), begynner du å piske eggehvitene. Hell det varme sukkeret i litt og litt. Piskes i ca. 8 minutter, til stivt.

Når eggehviten er stivpisket, koker du opp litt vann. Klem vannet av den bløtlagte gelatinen, og bruk 2 – 3 ss av det oppkokte varme vannet til å smelte denne med. Pisk den smeltede gelatinen inn i bingebærblandingen. Pisk godt.

Bland deretter denne blandingen med den stivpiskede eggehviten. Dette gjorde jeg for hånd med en ballongvisp.

Hell over den avkjølte kakebunnen og fordel de friske bringebærene i.

For at jeg skulle få finest mulig kanter, lagde jeg en kant inni kakeformen med stive plastark. Da var jeg også sikker på at formen ville være høy nok (det ble ikke et problem).

 

Kremfløte til toppen

 • 3 dl kremfløte
 • 50 g sukker

Kaken ble toppet med stivpisket kremfløte og sukker.

På TV hadde jeg blåbærkompott på toppen av kaken. Denne gangen hadde jeg bringebærpuré med melis. Det var godt det også. Masse syre… 🙂

 

Denne kakeidéen kan man variere som man ønsker, med ev. en browniebunn.
Neste gang tenker jeg at jeg prøver browniebunn med ostemousse på toppen. Kanskje jeg til og med skal driste meg til chili og blåbær i bunnen, som jeg har hatt i denne kaken; Djevelsk brownie.
Eller kanskje browniebunn, bringebær curd og bringebærmousse, eller kanskje…

 

Tresskake

Tresskake

Tresskake

Bildene ovenfor er mine, og de er av en mye luftigere kake enn den jeg presterte på Kakekrigen i kveld.

Kakekrigen dag 4 - ukesfinale

Kakekrigen dag 4 - ukesfinale

Kakekrigen dag 4 - ukesfinale

Kakekrigen dag 4

Kakekrigen dag 4 - ukesfinale

Kakekrigen dag 4 - ukesfinale

Kakekrigen dag 4 - ukesfinale

Kakekrigen dag 4 - ukesfinale

 

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk