Inspirasjonskveld med Milkshake

Var på Stockfleths – Kaffe og te i Oslo i går. I regi av Tine og Stockfleths, ble jeg og flere andre bloggere invitert til to timer med ren nytelse!

Invitasjonen holdt ord, for med hyggelige mennesker og profesjonelle bak milkshakekreasjonene, ble dette en vellykket kveld, fylt med inspirasjon, tips, gode smaker og nye bekjentskaper.

Hovedpersonene bak shakene er TINEs Bernhard Azinger og Stockfleths Håkon Kinn. Bernhard er tidligere gullvinner i Konditor-OL, mens Håkon er Norgesmester i klassisk baristakunst og fagansvarlig hos Stockfleths.

Fra og med i dag, milkshakens dag, får man to forskjellige milkshakes på Stockfleths:

1. Solbær og plomme, som etter beskrivelsen skal være «fyldig og frisk med tydelig smak av solbær. Plommen kommer inn i ettersmaken, som er sødmefull og litt tørr.» Denne var veldig god. 🙂

2. Markjordbær og rabarbra, som etter beskrivelsen skal være «lett og frisk med tydelig anslag av markjordbær. Rabarbraen kommer tydelig fram i den lette og litt korte ettersmaken.» Denne var også god 🙂

Før gårsdagens happening begrenset min erfaring fra Milkshakens verden seg til Tines Milkshake (fra min barndom) og jordbærshake fra McDonalds.

I tillegg til å få servert shakes lagd fra bunnen av, og ikke minst med gode råvarer, fikk vi interessante fakta fra milkshakens historie.

På Wikipedia står det følgende:

«Milkshake er en drikk laget av pisket melk, fruktsaft eller andre smakstilsetninger. Selve navnet kommer fra engelsk og betyr direkte oversatt «ristet/skaket melk». Tilleggsingredienser er ofte sukker og iskrem som gir en tykkere konsistens.»

Det er 30 år siden TINE lanserte for første gang, og min favoritt fra den gangen var sjokolade. Må nok prøve å lage det en dag.

Med McDonalds tyktflytende shake i bakhodet, ankom jeg Oslo i regnvær. Du vet, den typen shake du må suge kjevene ut av ledd for å få en liten smak ut av sugerøret.

Vi fikk ikke servert den type Milkshake jeg forventet, men jeg ble så absolutt ikke skuffet av den grunn. To lette, velsmakende og friske shaker, som ikke utgjør et helt måltid, og som er perfekte sommerdrikker i late sommerdager.

Milkshake Tine og Stockfleths

Jordbær og rabarbra

Milkshake Tine og Stockfleths

Solbær og plommer

Milkshake Tine og Stockfleths

Vi fikk også prøvesmake en shake lagd av Kefir, blåbær, svarthyllbær og tørkede mynteblader (hvis jeg husker riktig). Denne slo ikke like godt an.

Etter gårsdagens inspirasjoner, ble det til at jeg måtte lage noen milkshakes selv i dag. Det ble 4 forskjellige, og jeg regner med du kan lese mer om dette til helgen 🙂 Her var det heller ikke alt som ble servert som slo an… 🙂

Shake it 🙂

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk