Hot kyllinggryte med søtpoteter

For flere år siden fikk jeg en oppskrift på en hot kyllingsuppe av en venninne. Dette var er en smakfull, varmende og sterk kyllingsuppe.

I går gjorde jeg om kyllingsuppa til en kyllinggryte. ikke store forskjellen, sånn egentlig, men jeg brukte mange flere ingredienser i gryta enn det opprinnelig var i suppa. Foreldrene i huset ble fornøyde, men gutta ble nok litt skuffa over at jeg serverte kyllinggryte på husets taco-dag.

Til kyllinggryta (ca. 6 porsjoner +) trenger du

 • 1100 gram kyllingfilet
 • 2 epler
 • 2 rødløk
 • 3 chili
 • 4 søtpoteter (2 store)
 • 1 boks bønner (jeg brukte Butter Beans)
 • 4 ss smør
 • 3 ss curry
 • 4 bokser (2 kg) hakkede tomater
 • 1,5 dl vann
 • 2 dl fløte
 • 4 buljongterninger (kylling)
 • 3 ts sukker
 • 2 ts salt

Husk at forberedelsen er halve jobben, så gjør unna kuttingen av grønnsakene først. Fres søtpotetene i ca. 5 – 10 min (kommer an på størrelsen på bitene) i litt smør. Mens potetene godgjør seg, skjærer du kyllingfiletene i biter (passe store).

Etter 5 minutter, har du resten av grønnsakene i gryta og lar det stå i 5 minutter til, mens du rører. Ha deretter i curry og kyllingfiletene. Jeg klarte av en eller annen grunn å kjøpe Mango Curry, men det gikk heldigvis an å bruke denne også.

Ha deretter i vann, tomatene, fløten og buljongen.

Kok opp, og la det koke til kyllingen er gjennomkokt. Nå kan du ha i bønnene. De rekker å bli gjennomvarme før alle har satt seg til bords.

Smak kyllinggryta til med salt og pepper.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk