For flere år siden fikk jeg en oppskrift på en hot kyllingsuppe av en venninne. Dette var er en smakfull, varmende og sterk kyllingsuppe.
I går gjorde jeg om kyllingsuppa til en kyllinggryte. ikke store forskjellen, sånn egentlig, men jeg brukte mange flere ingredienser i gryta enn det opprinnelig var i suppa. Foreldrene i huset ble fornøyde, men gutta ble nok litt skuffa over at jeg serverte kyllinggryte på husets taco-dag.
Til kyllinggryta (ca. 6 porsjoner +) trenger du
- 1100 gram kyllingfilet
- 2 epler
- 2 rødløk
- 3 chili
- 4 søtpoteter (2 store)
- 1 boks bønner (jeg brukte Butter Beans)
- 4 ss smør
- 3 ss curry
- 4 bokser (2 kg) hakkede tomater
- 1,5 dl vann
- 2 dl fløte
- 4 buljongterninger (kylling)
- 3 ts sukker
- 2 ts salt
Husk at forberedelsen er halve jobben, så gjør unna kuttingen av grønnsakene først. Fres søtpotetene i ca. 5 – 10 min (kommer an på størrelsen på bitene) i litt smør. Mens potetene godgjør seg, skjærer du kyllingfiletene i biter (passe store).
Etter 5 minutter, har du resten av grønnsakene i gryta og lar det stå i 5 minutter til, mens du rører. Ha deretter i curry og kyllingfiletene. Jeg klarte av en eller annen grunn å kjøpe Mango Curry, men det gikk heldigvis an å bruke denne også.
Ha deretter i vann, tomatene, fløten og buljongen.
Kok opp, og la det koke til kyllingen er gjennomkokt. Nå kan du ha i bønnene. De rekker å bli gjennomvarme før alle har satt seg til bords.
Smak kyllinggryta til med salt og pepper.