Hjemmelagde horn fylt med hjemmelaget pesto med pistasjnøtter (eller andre nøtter om du vil), ville jeg blitt veldig glad for å bli servert, og det ble de her hjemme også når de fikk det til lunsj her om dagen.
Jeg brukte oppskriften til luftige horn, og skal man bruke disse til lunsj kan man lage dem litt større, men skal man bruke dem som tilbehør til middag eller ha dem på et koldtbord, anbefaler jeg å lage dem litt mindre.
Hornene ble lagd av
- 750 gr mel
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 pk tørrgjær
- 100 gr smeltet smør
- 4 dl lunken melk
- 2 egg
- pensle med litt smeltet smør for et litt mer rustikt utseende
Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene.
Deigen ble så satt til heving i ca. 45 minutter.
Jeg delte den ferdighevede deigen i tre, og kjevlet dem ut i tre store sirkler. Smør på pestoen, men la det være en åpen sirkel i midten (se bilde nedenfor). Jeg innbiller meg at det blir lettere å feste hornene når du ruller dem hvis du gjør det på den måten.
Disse ble delt i 8 trekanter, og rullet sammen. Hornene ble etterhevet i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med smør og stekte dem på 210 grader i ca 14 minutter.
Pestoen ble lagd av
- 100 g pistasjnøtter
- 140 g parmean
- 5 fedd hvitløk
- 40 g spinat
- 1 stor potte basilikum
- 50 g olivenolje ++ (start med 50 gram og tilsett mer til du er fornøyd med konsistensen)
- litt salt
Ha alt foruten saltet i en foodprosessor. Kjør på til du er fornøyd med konsistensen. Smak ev. til med litt salt.