Denne vaniljesausen lagde jeg da jeg skulle lage vaniljekrem til Pavlovaen i langpanne. Det ble ikke krem som planlagt, men en veldig god vaniljesaus.
Denne sausen inneholder alkohol, og ønsker du ikke å bruke det, kan du bytte ut likøren med kremfløte.
Stor porsjon vaniljesaus ble lagd av
- 5 dl kremfløte
- 0,5 dl Cuba Caramel (likør)
- 1 vaniljestang og frø
- 30 g brun farin
- 70 g hvitt sukker
- 40 g maizena
- 8 eggeplommer
Maizenaen ble rørt ut i litt fløte før jeg hadde den oppi kjelen med det andre. Kok opp alt foruten eggeplommene. Rør hele tiden. Når det kokes tykner dette veldig.
Skru varmen ned, og fortsett å røre. Jeg lot dette varmebehandles i kjelen under konstant røring i 2 minutter.
Ha blandingen i en bolle og la avkjøle på kjøkkenbenken noen minutter. Nå kan det se ut som om dette gikk skikkelig dårlig, men vær tålmodig. Når blandingen har fått avkjøle i noen minutter (ca. 10), røres en og en eggeplomme inn i den. Rør godt. Nå skal du ha fått en fin saus som kan brukes til det man skulle ønske, det være seg bær, is eller kake.