Hjemmelaget iskrem er egentlig veldig enkelt å lage, også om du ikke har ismaskin.
Denne karamelliskremen inneholder alkohol, og den ble altfor god.
Denne oppskriften er til 5 fulle randformer str. 10 cm i diameter. Jeg anbefaler å lage denne dagen i forveien.
- 3 dl kremfløte
- 1 boks søt kondensert melk (397 g)
- 2 ss Cuba Caramel (karamellikør)
Du trenger også en porsjon salt karamellsaus som du finner oppskriften på her. Jeg sparte noe av sausen for å kunne ha den oppå isen ved servering.
Pisk kremfløte, kondensert melk og karamellikør luftig og stiv (som krem). Fordel dette lagvis med den salte karamellsausen uten at dette blir altfor mye blandet, i ønsket form. Settes i fryseren til den er frossen. Dette tar noen timer.
Til servering gjør det seg med noen hakkede peanøtter og friske blåbær.
Man kan lage denne iskremen i en stor form, men jeg hadde lyst til å prøve meg på porsjonsformer, og resultatet ser du på bildet. Iskremen var ikke så veldig enkel å få ut av formene, men dette skjulte jeg med karamellsaus og hakkede peanøtter.