Disse gode, lette og luftige hamburgerbrødene er laget av utkjevlet deig, og så har jeg brukt en utstikker på 7 cm i diameter til å stikke ut brødene.
For de som synes det er vanskelig å trille runde brød, er dette et veldig godt alternativ. I tillegg får man noen fine og annerledes brød som gjør seg godt på bordet.
Til disse brødene brukte jeg
- 500 g mel
- 1 pk tørrgjær
- 1 ss brunt sukker
- 1 ts salt
- 300 g lunken skummet melk
- 150 g smeltet smør
- 1 egg
- 1 egg til pensling
- sesamfrø til toppen
Bland sammen det tørre (mel, gjær, sukker og salt) før du blander inn det våte. Deigen ble eltet i 10 minutter, og deretter sto den til heving i 1 time.
Kjevle ut deigen med veldig lite mel, stikk ut hamburgerbrødene, pensle med egg og strø over sesamfrø. Stek dem på 200 grader i ca. 12 – 14 minutter.