1

Hjemmekomponert iskrem – lag din favoritt

Siden iskremen ikke er lagd fra bunnen av, velger jeg å kalle den for «hjemmekomponert» istedetfor «hjemmelagd». Jeg bakte brownies for å ha i isen, sammen med hakket chilisjokolade og pistasjenøtter.

Oppskrift på brownies finner du her. Jeg droppet chili og blåbær denne gangen, og reduserte melmengden med 1 dl.

Ikke vent på at andre skal lage en is med dine favorittsmaker, lag den selv.

Jeg lagde denne isen i forbindelse med Matbloggsentralens utfordring med temaet spiselige julegaver. Jeg har allerede sendt inn min hjemmelagde eggelikør som et bidrag, men jeg hadde lyst til å bidra med en ting til.

Det har kommet inn så mange gode forslag, at det var litt vanskelig å komme på hva annet man kunne lage. Jeg forholdt meg derfor til tanken om at det jo er vellykket å gi bort noe man selv hadde blitt glad for å få.

Isen kan man tilsette akkurat hva men selv ønsker, men mitt bidrag består altså av følgende

  • 2 liter vaniljeis
  • 40 gr salte pistasjenøtter (hakkede)
  • 50 gr chilisjokolade fra Lindt (små biter)
  • 350 gr brownies i biter (frosne)

Er du ikke sterk nok, bruker du eltekroken på håndmikser/kjøkkenmaskin for å blande alt.

Denne gangen hadde jeg ikke frosset browniesen før jeg blandet den i isen. Den blandet seg derfor litt mer med vaniljeisen enn ønskelig, den gikk nesten litt i oppløsning. Neste gang blir den derfor frosset før den has i isen. Husk bare å dele den i biter før du har den i fryseren.

Isen kan brukes til f.eks. dessert eller gave. Har du en fin boks å ha isen i, blir det en perfekt innpakning til en perfekt og velsmakende gave. 🙂

 

Hjemmekomponert is

Hjemmekomponert is

Hjemmekomponert is

Hjemmekomponert is

Hjemmekomponert is

Hjemmekomponert is