Annonse
Skal du lage hamburgerbrød, kan jeg anbefale disse som er laget med Bremykt Flytende.
Som tidligere nevnt, har jeg fått leke meg litt med Bremykt sitt helt nye produkt; et flytende steke- og bakeprodukt som inneholder meierismør. Produktet er en blanding av meierismør og rapsolje og inneholder ingen tilsetningsstoffer. Bremykt Flytende kan benyttes til både steking, baking og som smaksetter.
Jeg har som nevnt brukt Bremykt Flytende i disse himmelsk luftige hamburgerbrødene, og akkurat som med loffen jeg har skrevet om, er jeg overbevist og kjempefornøyd!
Til 9 store hamburgerbrød – eller 12 litt mindre om du vil, brukte jeg
- 500 g hvetemel
- 3 dl vann
- 1/2 ts salt
- 1 ss sukker
- 20 g gjær
- 1 egg
- 50 g Bremykt Flytende
- egg til pensling
- sesamfrø til toppen om ønskelig
Elt alt, foruten Bremykt Flytende, i ca. 10 minutter. Tilsett deretter Bremykt Flytende og elt i 10 minutter til.
La deigen heve i ca. 1 time. Del deigen i ønsket mengde hamburgerbrød, trill dem og legg dem utover et bakepapirkledd stekebrett.
Tips for å få flate hamburgerbrød: Pensle med Bremykt Flytende, legg et bakeark over og legg deretter et stekebrett oppå der igjen.
La heve i 1 time. Ta av stekebrett og bakeark, pensle med ev. egg og strø over sesamfrø.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.
Om du skulle ville fylle hamburgerbrødene med noe godt, og i tillegg ha noe ved siden av, legger jeg ved et forslag til det her;
Denne oppskriften gir 3 hamburgere
- 400 g karbonadedeig
- 5 ss Bremykt Flytende
- en neve hakket frisk gressløk (andre urter og krydder etter ønske)
- en neve hakket frisk koriander
- salg og pepper
Form til hamburger ønsket størrelse. Lag dem gjerne så flate som mulig. De vil uansett trekke seg sammen og dermed bli litt tykke/høye når de stekes. Stek i Bremykt Flytende til de er gjennomstekte.
Om du er usikker på om du har krydret nok, kan du steke en liten bit av karbonadedeigen for å smake deg fram.
Serveres med hamburgerbrød og det tilbehøret som gjør burgeren din ekstra god.
Her er det salat, tomat, løk og sprøstekt bacon som gjør susen.
Ønsker du også å servere sprøstekt bacon til burgeren din, kan du steke dem i ovnen sammen med potenene.
Ovnsbakte poteter
- poteter ønsket mengde (vi lager alltid mye sånn at vi har til neste dag også)
- Bremykt Flytende til pensling
- ønsket krydder
Skjær potetene i båter.
Ha Bremykt Flytende og ønsket krydder i en bolle. Ha potene oppi og bland godt til potene er dekt med Bremykt Flytende og krydder.
Fordel potetebåtene deretter utover et bakepapirkledd stekebrett og stek på 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. Stek lenger om de ikke er gjennomstekte. Steketiden avhenger av størrelsen på potenene.
Sprøstekt bacon
- Tørrsaltet bacon
- flytende Bremykt
Fordel tørrsaltet bacon utover et bakepapirkledd stekebrett.
Pensle baconet med litt Bremykt Flytende (joda, smør på flesk kan være lurt) for hjelp til å bli sprøtt.
Dekk dette med et nytt bakepapir og stek i ovnen sammen med potetene.
Innlegget er skrevet som et ledd i mitt samarbeid med Bremykt og Bakeklubben.