Gitarkake

Da er minstemann konfirmert, og med flott vær, familie og gode venner samlet og god mat, var han fornøyd med dagen.

Han har vært med på planleggingen, og hadde endel ønsker både med tanke på bordet og kaker. Alle ønsker ble oppfylt 🙂

Den kaken han ønsket seg mest, var en gitarkake. Kanskje mest på grunn av utseendet, for det er gulrotkake som er favoritten hans (oppskrift på den finner du her). Han ble veldig fornøyd med gitaren, og etter all den jobben vi hadde med den, var det en fryd å kunne sette den på bordet 🙂 Dette er min aller første marsipankake, og selv om jeg syntes det både var vanskelig og tidkrevende å jobbe med (selv med hjelp fra konfirmanten), ser jeg ikke bort fra at jeg kommer til å bruke det igjen en annen gang.

Konfirmanten spiller gitar, og han hadde en modell jeg kunne jobbe etter. Modellen var svart og hvit, mens ønsket hans var en rød gitar. Takk og lov for farget marsipan… 🙂

Jeg lagde maler ut fra gitaren hans, men den gitaren vi lagde ble litt mindre. Dette for at kassen ikke skulle bli større enn en langpanne. Planleggingen og gjennomføringen tok lang tid, så skal du lage denne kaken bør det settes av god tid.

Jeg tenkte litt feil og bakte to langpanner. Det var i meste laget, og det hadde holdt med 1 1/2 langpanne. En av malene jeg hadde lagd, skulle kun brukes til marsipanen, men inni midt hode var den en del av selve bunnen. Nå har jeg kakebunn i fryseren som senere kan brukes til cake pops.

En langpanne ble lagd av (jeg lagde to)

  • 5 egg
  • 5 dl sukker
  • 20 gr vaniljesukker
  • 480 gr mel
  • 25 gr bakepulver
  • 250 gr smeltet smør
  • 3,75 dl Kefir

Egg, sukker og vaniljesukker ble pisket godt. Deretter hadde jeg i det tørre og det våte om hverandre. Kaken ble stekt på 180 grader i 30 minutter.

Langpannekakene ble lagd og satt i kjøleskapet dagen før jeg pyntet dem. Dette for at de skulle bli «faste i fisken» og lettere å jobbe med.

Detaljene på kaken ble også lagd dagen i forveien, sånn at når marsipanen var lagt på, gjensto bare den morsomme delen av jobben.

Dagen etter, ble så kaken skjært til. Jeg hadde på krem og deretter marsipanen.

Kremen jeg brukte var, etter ønske fra konfirmanten, gulrotkakekremen. Da dette var første gangen jeg hadde lagd kake med marsipan, var jeg usikker på hvor mye krem man kan ha på kaken uten at den flyter utover når marsipanen kommer på. Jeg endte derfor opp med å ha for lite krem på (det så jeg når vi skar i kaken). Anbefaler derfor å doble kremoppskriften som du finner her.

Bunnen jeg hadde lagd var for tynn til å dele i to for å ha krem inni. Man kan f.eks. lage bunnen tykkere hvis man ønsker krem inni kaka også.

Av marsipan kjevelet jeg ut 750 gr rød marsipan, men jeg brukte ikke alt. Jeg brukte en pakke av den brune og en pakke av den hvite marsipanen. De deljene som er sølv, er hvit marsipan som er malt med Rainbow Dust i fargen Metallic Dark Silver utblandet i litt vodka. Dette for at fargen skal tørke. For å få detaljene til å sitte, brukte jeg spaghetti for å stikke dem inn i kaken med.

Da det ikke ble tid til det, ble strengene droppet. Jeg fikk forslag på FB om å bruke lakrissnører, og disse ble også kjøpt inn, men det ble bare ikke tid til det. Kaken gjorde seg godt selv uten strenger, synes jeg.

Inspirasjon, sprit- og spaghettitips har jeg fått fra Kaja som skriver på bloggen bykajagun.com. Hennes gitarkake finner du her.

Kaken bør spises romtemperert.

Gitarkake

Gitarkake

Gitarkake

Gitarkake

Gitarkake

Gitarkake

Gitarkake

Gitarkaken gjorde seg godt på kakebordet 🙂

Kakebordet

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk