Forrett med oster og skinker

I helgen hadde vi gjester, og som forrett hadde jeg latt meg friste til å lage noe italienskinspirert. Italia har mange gode smaker å by på, noe både gjestene og vi setter pris på, og selv om ikke alle smakene var fra Italia, falt denne veldig godt i smak.

Denne forretten var morsom å lage, en fryd for øyet og smakfull for munnen. Denne koste jeg med mens jeg planla hva vi skulle ha, og frydet meg når jeg så resultatet. Ønsker du en enkel forrett, kan denne anbefales. Eneste forberedelsene er å sørge for en ren og pen fjøl, innkjøp av det du skal ha på og dandering av maten.

Idéen til å bruke en fjøl som serveringsfat, har jeg fått av Jamie Oliver.

Bruk det du liker av smaker, tilbehør og farger til denne forretten.

Jeg brukte

  • Bøffel mozarella
  • En spansk ost som etter planen skulle vært Pecorino
  • 4 forskjellige skinker og pølser (det er ikke bare italienske typer der heller)
  • Cherrytomater i forskjellige farger
  • Kapers
  • Ruccola
  • Gressløk
  • flatbrød

I tillegg serverte jeg focaccia og hjemmelaget pistasjpesto til denne forretten. Pistasjpestoen er etter min oppskrift, men var en vertinnegave fra gjestene. For en god idé 🙂 Det er morsomt når man kan inspirere til vertinnegaver også.

Mengden mat du ser på bildet var nok som forrett til 5 voksne personer.

 

Forrett - oster og skinker

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk