Eplelapper

Saftige og luftige eplelapper med is, honning og mandler. Eller hva med pisket krem og litt kanel oppå? Her er det mange variasjoner som kan gjøre denne eplelappen til den beste du har smakt.

Til ca. 20 eplelapper, brukte jeg

  • 4 egg
  • 100 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 dl kefir
  • 150 g smeltet smør
  • 400 g mel
  • 1 ts natron
  • eplepuré lagd av 4 epler

Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett det våte (smør og kefir) og det tørre (mel og natron) om hverandre.
Mos eplene med stavmikser eller riv dem med rivjern. Rør inn moste epler for hånd.
La røra heve i 30 minutter. Stekes på middels varme.

Størrelsen du velger å steke dem i, avgjør hvor mange lapper du ender opp med.

Serveres nystekte med is, krem, honning, karamell, epler, kanel, mandler eller hva du måtte ønske. Det var også godt med brunost på disse.

Eplelapper

Eplelapper

Eplelapper

Eplelapper

Eplelapper

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk