Eplekake med rødbeter og chili

Tør du prøve?

I forbindelse med en konkurranse som har gått på Aperitif.no, har jeg bakt noen… eplekaker. Etter baking, smaking og synsing, har jeg kommet fram til den perfekte eplekake. Den har jeg ikke bakt enda, men den er en liten kombinasjon av noen jeg har bakt. Innlegg om denne kommer når den er prøvebakt 🙂

Da rødbeter og chili er noen av mine favorittingredienser, måtte jeg jo prøve dette i en kake. Selv om jeg skriver ovenfor at jeg har funnet den perfekte kaken, betyr det ikke at denne ikke er verdt å prøve. Det er den. Jeg syntes denne kaken var best dagen etter. En saftig, og god eplekake.

Akkurat når jeg hadde røren i kakeformen, kom mannen inn på kjøkkenet etter en treningsrunde. Han kom med ønske om en liten fruktjuice, og da jeg også setter pris på et glass med dette, var jeg ikke vanskelig å be. Spesielt ikke siden juicepressa allerede stod framme. Jeg skulle bare få kaken inn i ovnen først… Dermed var kanel og sukker på toppen av kaken glemt, og jeg kom ikke på dette før kaken var halvferdig. Dette er grunnen til at kaken ser overstrødd ut med sukker på bildene. Anbefaler å ha dette på kaken før den kommer i ovnen 🙂

Denne kaken ble lagd av

 • 5 egg
 • 5 dl sukker
 • 3 ts vaniljesukker
 • 7 dl mel
 • 4 ts bakepulver
 • 2 dl rødbetejuice (ferskpresset)
 • 150 gr smeltet smør
 • mos av 3 epler
 • 80 gr chilipepper (uten frø)
 • 4 epler i små biter
 • Sukker og kanel til toppen

Egg, sukker og vaniljesukker piskes godt. Tilsett mel, bakepulver, rødbetejuice og smeltet smør litt og litt og om hverandre. Lag mos av 3 epler og chilien. Dette blandes inn i røren. Tilslutt rører du forsiktig inn eplebitene. Ha røren i en liten bakepapirkledd langpanne (27 x 38 cm).

Kaken ble stekt på 200 grader i 40 minutter.

Serveres med is, krem eller begge deler 🙂

 

Eple- og chilikake med rødbeter

Andre eplekaker jeg har lagd, finner du oppskriften på ved å klikke på navnene nedenfor.

Sprø Eplekake

Marmorert Eplekake

Chil I Eplekake

Eple- og rødbetekake

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk