Chil I Eplekake

Det har blitt endel eplekaker her i huset den siste uka. Årsaken er ikke at vi er umettelige på eplekake, men jeg prøver å komponere en skikkelig god eplekake. Alle jeg har lagd, har vært gode, ihvertfall hvis du liker chili i kaka… :), men siden jeg fortsatt har en idé til som må prøvebakes, ser jeg meg ikke helt ferdig med dette eplekakeprosjektet.

Denne kaken har jeg hatt chili i, og derav navnet Chil I Eplekake 🙂

Til en rund form som er 26 cm i diameter, brukte jeg

 • 3 egg
 • 1,5 dl hvitt sukker
 • 1 dl brunt sukker
 • 2 ts vaniljesukker
 • 3,5 dl mel
 • 2 ts bakepulver
 • 75 gr smeltet smør (Tine smør)
 • mos av 2 epler
 • 40 gr chilipepper (moses med eplene)
 • 3 epler i små biter

Kaken ble toppet med en karamellsaus lagd av

 • 50 gr brunt sukker
 • 1 1/2 dl fløte
 • 20 gr smør

Jeg satte i gang med karamellsausen først. Sukker, fløte og smør ble surret sammen i en herlig karamellblanding i en liten stekepanne. Mens dette godgjorde seg i pannen, blandet jeg sammen ingrediensene til kaken. Mengde karamell er nok til å dekke toppen av kaken.

2 epler og chilipepper ble kjørt til mos i foodprosessoren. Mens karamellsaus småputret og eple + chili ble til mos, blandet jeg egg, hvitt og brunt sukker og vaniljesukker godt. Etter noen minutter (ca. 5), hadde jeg oppi mel, bakepuler og smeltet smør litt etter litt og om hverandre. Når dette var godt blandet, tilsatte jeg mosen av epler og chili, og til slutt blandet jeg forsiktig inn eplebitene.

Jeg hadde et bakepapir nederst i kakeformen, og smurte sidene, før jeg hadde i kakerøren. Før jeg satte kaken i ovnen toppet jeg det hele med karamellen. Kaken ble stekt på 180 grader i 60 minutter.

Kaken ble servert med is og karamellsaus. Jeg lagde en porsjon karamellsaus når kaken stod i ovnen, slik at jeg hadde til pynt på kaken.

Kaken kan selvfølgelig lages uten chili, hvis du ikke skulle ha lyst til å prøve dette. 🙂

Chil I Eplekake

 

Andre eplekaker jeg har lagd, finner du oppskriften på ved å klikke på navnene nedenfor.

Sprø Eplekake

Marmorert Eplekake

Eplekake med rødbeter og chili

Eple- og rødbetekake

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk