Eggelikør til påske

Påske og jul er to ganger i året jeg merker økt besøk (veldig mye) på innleggene om eggelikør. Denne likøren er det mange som liker, og det er alltid hyggelig når man får tilbakemelding på at det man lager faller i smak.

Skal du lage eggelikør til påske i år, er det lurt å gjøre dette snart for den blir bedre jo lenger den står.

Fordi jeg pleier å gi bort likør til jul, pleier jeg å lage ekstra mye. Til påske blir det en litt mindre produksjon.

 

Oppskrift på ca. 1,5 liter likør

  • 0,75 liter kremfløte
  • 450 gr sukker (kokes opp med fløten)
  • 1 vaniljestenger (frøene)
  • 5 egg (joda, hele egget)
  • 110 gr sukker (piskes med eggene)
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1,25 dl cognac
  • 3 dl sprit 38%

Fremgangsmåte

Kok opp fløte, sukker (450 gr) og frø fra vaniljestengene. La så dette avkjøles.

Visp egg, resten av sukkeret og vaniljesukker til eggedosis. Blandes lett med den avkjølte fløten. Du trenger ikke vente til fløten er helt avkjølt, men da må den tilsettes eggedosisen i en tynn stråle samtidig som det røres veldig godt.

Til slutt rørte jeg inn cognac og sprit. Dette også i en tynn stråle, med andre ord; forsiktig 🙂

Jeg plukker av eggets proteinstreng før jeg lager eggedosis. Jeg vet ikke om det er nødvendig, men jeg ser ikke for meg at den er nødvendig å ha med.

Eggelikøren lages minst en uke i forveien, og den er holdbar lenge, veldig lenge 🙂

Mens flaskene står i kjøleskapet og godgjør seg, snur jeg dem på hodet et par ganger om dagen. Når luften fra eggedosisen forsvinner, minsker også mengden i flaskene, og da kan man helle over fra den ene til den andre slik at man til slutt sitter igjen med en full flaske (hvis du bruker en 1,5 liters flasker), enn flere halvfulle.

 

Eggelikør

Eggelikør

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk