Jeg har tidligere lagd en brownie med blåbær og smeltet chilisjokolade. Denne gangen har jeg lagd brownie med blåbær og fersk chili. Den ble djevelsk god 🙂
Kaken er bakt i forbindelse med Matbloggsentralens utfordring, kaffekaker. Etter en liten research blandt venner, stod det sjokoladekake på nesten alle tilbakemeldingene, så da måtte det jo bli det.
Til denne kaken trenger du
- 4 egg
- 300 gr sukker
- frø fra en vaniljestang
- 175 gr smør (smeltet)
- 2 dl mel
- 50 gr frisk chili stor type (uten stilk og frø)
- 2 plater 70% kokesjokolade (smeltet)
- 250 gr frosne blåbær
Pisk egg, sukker og vaniljefrø. Ha så i mel, og halvparten av det smeltede smøret. Andre halvparten av det smeltede smøret har du i stavmikseren sammen med chilien. Moses godt. Ha «chilismøret» pluss den smeltede sjokoladen i røra, før du har i blåbæra til slutt.
Jeg stekte kaken på 175 grader i 45 minutter.
Jeg pyntet kaken med melis, og jeg kan tenke meg den også smaker godt med pisket krem til. Serveres med friske blåbær.
Denne kaken ble nevnt på Lesernes VG 16. november 2012. Den kvelden var det vanskelig å tørke av smilet mitt 🙂