Djevelsk brownie med chili og blåbær

Jeg har tidligere lagd en brownie med blåbær og smeltet chilisjokolade. Denne gangen har jeg lagd brownie med blåbær og fersk chili. Den ble djevelsk god 🙂

Kaken er bakt i forbindelse med Matbloggsentralens utfordring, kaffekaker. Etter en liten research blandt venner, stod det sjokoladekake på nesten alle tilbakemeldingene, så da måtte det jo bli det.

Til denne kaken trenger du

  • 4 egg
  • 300 gr sukker
  • frø fra en vaniljestang
  • 175 gr smør (smeltet)
  • 2 dl mel
  • 50 gr frisk chili stor type (uten stilk og frø)
  • 2 plater 70% kokesjokolade (smeltet)
  • 250 gr frosne blåbær

Pisk egg, sukker og vaniljefrø. Ha så i mel, og halvparten av det smeltede smøret. Andre halvparten av det smeltede smøret har du i stavmikseren sammen med chilien. Moses godt. Ha «chilismøret» pluss den smeltede sjokoladen i røra, før du har i blåbæra til slutt.

Jeg stekte kaken på 175 grader i 45 minutter.

Jeg pyntet kaken med melis, og jeg kan tenke meg den også smaker godt med pisket krem til. Serveres med friske blåbær.

 

Djevelsk brownie med chili og blåbær

Djevelsk brownie med chili og blåbær

Djevelsk brownie med chili og blåbær

Djevelsk brownie med chili og blåbær

Djevelsk brownie med chili og blåbær

Djevelsk brownie med chili og blåbær

Djevelsk brownie med chili og blåbær

Denne kaken ble nevnt på Lesernes VG 16. november 2012. Den kvelden var det vanskelig å tørke av smilet mitt 🙂

Lesernes VG

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Følg Idéfull på Facebook
Følg Mat for 2 på Facebook