BringebærIs med Nýr i Butterdeigbolle

En smule- og smakfull dessert som smelter i en fei. Denne bør derfor spises raskt og over en tallerken.

Idéen til denne desserten fikk jeg etter å ha smakt på Nýr med irørte rips på Smak for Alle-messen i Lillestrøm. Idéen startet med bringebær rørt inn i stivpisket krem med Nýr, så var det bare å prøve å finne på hvordan denne kremen skulle serveres. Bringebærkremen, som jeg definitivt kommer til å prøve å lage ved en senere anledning, ble til slutt bringebæris. Har du ikke ismaskin, og lager isen sånn som jeg gjorde det (i blender), så bør isen lages rett før servering.

Til 6 Butterdeigbollene brukte jeg

  • Butterdeigplater (tinet)
  • 1 egg til pensling
  • Glass (ønsket størrelse på bollene)

Jeg tinet butterdeigplater og stakk ut 6 sirkler med et glass. Bruk ønsket størrelse. Glasset jeg brukte, ga meg to sirkler på hver plate, så jeg trengte tre plater til 6 boller. Butterdeigen ble penslet og stekt på 200 grader i 20 minutter.

Butterdeigen hever såpass i ovnen, at de blir til boller.

Avkjøles før man har i isen, så disse må lages litt tid i forveien.

Jeg brukte hendene til å dele dem i to med. De var lette å rive fra hverandre.

Til isen brukte jeg

  • 200 g frosne bringebær
  • 100 g Nýr (syrlig ferskost)
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g melis

Alt kjøres i blender til ønsket konsistens. Servér med en gang.

Det er lurt å ha bollene klare på tallerknene sammen med eventuell pynt (bær, krem, sitronmelisse, frukt, sjokolade el. annet godt) før du lager isen. Da går serveringen enda raskere.

Bringebaris med Nyr og Butterdeigbolle

Bringebaris med Nyr og Butterdeigbolle1

Bringebaris med Nyr og Butterdeigbolle2

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk