Minstemann er syk, og han ønsket seg en kyllingsuppe til middag i går. Valget mitt falt dermed på en blomkålsuppe med kyllingbiter i = en kremet og god suppe. Denne suppen er veldig enkel å lage, og så kan man selv bestemme tilbehøret. Gjøre den til din egen.
Kremet blomkålsuppe til 4 porsjoner ble lagd av
- 650 g blomkål i biter
- 9 dl vann
- 1 dl kremfløte
- 6 fedd hvitløk
- smakes til med salt
Del vasket blomkål i biter. Kok alt foruten saltet til blomkålen er mør nok til å moses godt med stavmikseren. Koketiden avhenger av hvor store biter du har delt blomkålen i. Jeg delte blomkålen i små biter og lot det koke i 20 minutter.
Moses med stavmikser til fløyelsmyk konsistens. Når du er fornøyd med konsistensen på suppen, smaker du den til med salt.
Til suppen serverte jeg stekte kyllingbiter, sprøstekt bacon, stekt avocado og gressløk, men vi savnet brød til. Tar du deg tid til å lage det, kan jeg anbefale disse gode speltrundstykkene.
Denne suppen gjør seg også godt som forrett, men da kanskje uten kyllingen.