Rødmende Betefruer

Rødmendet betefruer – Rødbete i dessert? Joda, det går an, og det ble godt.

Vi er flere matbloggere som har gått i gang med månedens utfordring. Denne skal gå på rundgang, og denne gangen har Mia Frogner som skriver den fristende bloggen Green Bonanza slått til med temaet «Bete».
Jeg har bidratt med min favorittbete; rødbeten, som jeg bruker blant annet i juice, smoothie, OL-kaken eller bare spiser den som den er. I like it!

Bidraget mitt er Rødmende Betefruer, og disse er laget av

Rødbetemousse

  • 5 plater gelatin
  • 1,5 dl ferskpresset rødbetejuice (av ca. 500 g friske rødbeter)
  • 150 g vaniljeyoghurt (jeg brukte Synnøve Finden Gresk type)
  • 2 eggeplommer
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 dl kremfløte
  • 2 eggehviter
  • 6 ss sukker (eller mindre om du skulle ønske det)
  • 4 – 5 ss kokvarmt vann

Legg gelatinen i bløt, etter anvisning på pakken
Press juice av rødbetene. Det ble litt mer enn 1,5 dl juice og det overskytende ble en liten shot til kokken.
Bland rødbetejuice, vaniljeyoghurt og eggeplommer godt.
Pisk kremfløten stiv med vaniljesukkeret. Settes kaldt.
Pisk eggehvitene stive med sukker. Settes kaldt.
Klem vannet av den bløtlagte gelatinen. Ha platene i en kopp og smelt det med det kokvarme vannet. Smeltet gelatin piskes godt inn i rødbetejuiceblandingen.
Nå har du tre boller som skal blandes sammen.
Ha litt av rødbetejuiceblandingen i kremfløten. Rør forsiktig. Rør deretter dette forsiktig inn i resten av rødbetejuiceblandingen (kan du si rødbetejuiceblandingen fort tre ganger…?)
Rør deretter den stivpiskede eggehviten forsiktig inn i rødbetekremjuiceblandingen. La stå kaldt en liten stund til du ser at den begynner å stivne. Det skal ikke ta så veldig lang tid.

Legg kjeks, rødbetemousse og krem lagvis i glasset.

Som du ser av bildene, hadde jeg den i glasset med kjeksblandingen med en gang, og da trakk litt av rødbetejuicen ned i kjeksen, og det var ikke helt planen…

Kjeksen mellom lagene og på toppen er lagd av

  • 100 g Digestive
  • 100 g peanøtter

Knuses til ønsket størrelse på smulene med stavmikseren.

Kremen

Pisk så mye krem du måtte ønske for bruk mellom lagene og på toppen. Søte den etter smak og behag.

Pynte og server gjerne med jordbær.

Dette gir 6 store porsjoner eller mange små. Du bestemmer.

 

Nedenfor ser du fristende bidrag fra de andre bloggerne som er med i utfordringen

Mias Mat med Ovnsbakt rødbethummus

Lise von Krogh med Stekt og marinert mangold

My Nordic Kitchen med Beet & Berry Bowl

Matmagi med Enkel rødbetesalat og en Rødbete-salat med mangold og gresskarkjerneolje

Kvardagsmat med Kvit pizza med beter

Et kjøkken i Istanbul med Krydrede rødbeter og kikerter med harissayoghurt

Siv Baker og Steiker med Rødbetsalat med ostekrem og rugsmuler

Entusiastisk Mat med Pizza med bete og chévre

Maj-Britt & Spiselandslaget med Fløyelsmyk rødbetsuppe med kjøttboller, karve og dill

The Norwegian Hausfrau med Beetroot & Cheese filling for pasta

Kjøkkenmagi med Rødbetemuffins

Green Bonanza med Rødbeteburger med dill på toppen

Greta G med Lavkarbo – Bete-Caprese

Rødmende Betefruer

Rødmende Betefruer

Rødmende Betefruer

Rødmende Betefruer

Rødmende Betefruer

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk