Blomkål- og ingefærsuppe

Oi, oi, oi, dette var suppa si… 🙂

Blomkål har jeg aldri vært begeistret for, men i selskap med ingefær gjorde den seg veldig godt. En mektig og god suppe til lunsj, middag, kvelds eller kos. Jeg så på Eatstreet her om dagen, og der viste de en som solgte supper, og ifølge hans gjester, verdens beste supper. Inspirert av dette programmet, var jeg satt i suppemodus. Blomkål og ingefær var to ingredienser jeg hadde veldig lyst å prøve sammen.

Til ca. 1,6 liter suppe (ganske tykk) brukte jeg

 • 4 dl ingefærøl med 4% alkohol (kan også bruke ingefærøl uten alkohol)
 • 4 dl vann
 • 4 ss kyllingfond
 • 800 gr blomkål i små biter
 • 20 gr hakket hvitløk (6 fedd)
 • 110 gr hakket rødløk (1 stk.)
 • 50 gr hakket ingefær (syltet)
 • 2 dl kremfløte (burde sikkert brukt matfløte, men det hadde jeg ikke)
 • 120 gr revet parmesan
 • smak til med salt
 • 200 g chorizo
 • litt olivenolje
 • frisk gressløk

Ingefærøl, vann, kyllingfond, blomkål, hvitløk, rødløk og ingefær kokte i 30 minutter. Deretter hadde jeg i kremfløte og revet parmesanost, og lot det koke i 10 minutter til. Dette ble så most med stavmikser til en kremet suppe. Smak til med salt.

Jeg serverte suppa med sprøstekte biter av chorizo, litt olivenolje og gressløk.

Dette ble ca. 1,6 liter suppe. Suppa var ganske tykk i konsistensen (det liker jeg best), så sper du den ut mer enn det jeg gjorde, blir det mer.

Blomkål- og ingefærsuppe

Blomkål- og ingefærsuppe

 

Her er det nye bildet som jeg har tatt av suppa.

Blomkål- og ingefærsuppe med chorizo

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk