Halloween er snart rundt hjørnet, og i den forbindelse tenkte jeg å dele en oppskrift på en festlig og smakfulle kake som kan bakes til da. Selve kaken er ikke så skremmende i seg selv, men jeg synes idéen om blåbær rennende nedover siden på hvit krem gir en fin effekt og assosierer om blod som renner.
Kaken er lagd av
- 4 egg
- 200 g sukker
- 150 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- rød konditorfarge (wilton uten smak)
- 100 g smeltet hvit kokesjokolade
- 160 g bringebær
Pisk egg og sukker fluffy. Tilsett mel, bakepulver og natron. Deretter har du i konditorfargen og den smeltede sjokoladen. Blandes godt.
Bringebærene rørte jeg inn forstiktig for hånd.
Jeg fordelte røren likt i to kakeformer i størrelsen ø18, og stekte dem på 180 grader i 30 minutter.
Kaken ble fylt og pyntet med en ostekrem som jeg lagde av
- 100 g romtemperert smør
- 350 g melis
- 4 ts vaniljesukker
- 300 g Philadelphia
Pisk smøret hvitt med noe av melisen og vaniljesukkeret. Tilsett deretter osten og resten av melisen.
Kaken ble toppet med blåbærkompott for bloddryppende effekt, og den ble lagd av
- 220 gr frosne blåbær
- 50 gr sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss maizena
Jeg hadde alt i en kjele og rørte godt. Kok opp og la det boble et par minutter. Avkjøl før du har det på kaken. Has på kaken rett før servering for best mulig effekt.