1

Adventsdekorasjon eller juledekorasjon

Adventsdekorasjon – ja, jeg vet jeg er litt sent ute med dette innlegget, men idéen kan brukes år etter år, og i tillegg kan den lages med færre lys og da ev. brukes som en juledekorasjon. Dette er et tips til deg fra meg. Bruk det som du ønsker.

I denne adventsdekorasjonen – juledekorasjonen har jeg brukt
  • Stearinlys
  • Mose
  • Kongler
  • Julekuler
  • Svibler

Jeg var ute og fant mose til dekorasjonen. Dette var før snøen kom, så jeg var heldig med den. Ellers er det mose å få kjøpt i blomsterbutikkene.

Konglene jeg har brukt, har jeg liggende. Dette er kongler jeg har plukket ute for flere år siden, og jeg tar vare på dem for å kunne pynte julebordet/bordet i julen med disse. Nå kom de også godt med i denne dekorasjonen.
Skal du plukke konglene selv? Les mer om dette her.

Her har jeg brukt et firkantet fat i stål, og alt ligger fritt oppå det.
Jeg er veldig redd for brann, og lysene er festet med fix (dette fås kjøpt i blomsterbutikken). Dette gjør at lysene står som limt fast… Ellers kan du bruke en lysestake (se bildet) el. lign. for å skape avstand til mosen og konglene i tillegg til å bidra til at det kanskje står litt stødigere, om du da ikke bruker fix (se bildet).
Jeg har holdt en avstand fra lysene og til det tørre i dekorasjonen, men jeg er allikevel veldig påpasselig når jeg tenner lysene.

Ønsker du ikke å bruke levende lys, kan du bruke en lyslenke eller to på fatet sammen med disse elementene.

Sviblene i dekorasjonen er dekket med voks, løken i hvert fall. Disse syntes jeg var veldig fine og dekorative og valget falt derfor på disse. Utfordringen ble vanningen av dem. Damen i butikken sa jeg bare skulle dusje dem litt. Dette syntes jeg ikke gikk allverdens bra, så jeg har gått til innkjøp av en sprøyte på apoteket for å lure inn vann i løken.
Det blir spennende å se om de blir litt strammere i blomstene etterhvert.
Min mamma lager alltid juledekorasjoner med svibler i, og for meg er lukten av svibler, lukten av jul.

Adventsdekorasjon - juledekorasjon med mose kongler lys og svibler Adventsdekorasjon - juledekorasjon med mose kongler lys og svibler
Fatet står «rett fram».

Adventsdekorasjon - juledekorasjon med mose kongler lys og svibler
Fatet står på skrå.

Adventsdekorasjon - juledekorasjon med mose kongler lys og sviblerAdventsdekorasjon - juledekorasjon med mose kongler lys og sviblerAdventsdekorasjon - juledekorasjon med mose kongler lys og svibler
Her ser du at jeg har forsøkt å holde avstand fra lysene.

Adventsdekorasjon - juledekorasjon med mose kongler lys og svibler
Fix. Fås kjøpt i blomsterbutikk. Riv av en bit og varm den opp mellom fingrene ved å bearbeide den litt. Dette må til for best mulig feste.

Adventsdekorasjon - juledekorasjon med mose kongler lys og sviblerMed stearinlyset i en lysestake.