Vaniljesnurr med melkesjokolade

Vaniljesnurr med melkesjokolade – en idé jeg fikk da en kollega tilbøy meg en sjokoladebolle med gul krem på toppen. Dette måtte prøves.

Jeg valgte å kjevle deigen ut for å fordele sjokoladen best mulig. Vaniljekremen ble sprøytet inn i svingene når disse var ferdig hevet og klare for ovnen, men du kan gjøre det før de etterheves også. Til deigen, brukte jeg oppskriften fra bollecookiene mine.

Deigen til disse 16 vaniljesnurrene med melkesjokolade er laget av

  • 400 – 450 g mel
  • 80 g sukker
  • 1 klype salt
  • 2 dl fingervarm melk
  • 25 g fersk gjær
  • 1 egg
  • 100 g smør romtemperert i biter

I tillegg brukte jeg

  • 200 g melkesjokolade i biter
  • 500 g vaniljekrem (kjøpt)

Jeg bruker kjøkkenmaskinen.
Ha det tørre i en bolle. Tilsett fingervarm melk, gjær og egg. La kjøkkenmaskinen elte deigen i ca. 10 minutter. Tilsett deretter smøret i biter, litt av gangen. La kjøkkenmaskinen elte inn smøret mellom hver gang. Eltes i ca. 10 minutter til.

La deigen heve i 1 time.

Kjevle deigen 30 x 50 cm sånn ca. Eller på annen måte om du ønsker det.
Fordel sjokoladebiter utover. La være å smøre på ca 3 cm langs den ene langsiden.
Rull sammen, og start med langsiden du har fordelt sjoklade på. Del i ønskede størrelser.

Løsne på enden av deigen på hver snurr og dra den bare litt ut igjen, og legg enden under snurren om du ønsker. Jeg valgte å legge deigendene mot hverandre da jeg la dem på et bakepapirkledd stekebrett med litt mellomrom mellom. Det gjør ingenting om de hever inni hverandre under stekingen.

La etterheve i en time.

Fordeling av vaniljekrem

Vaniljekremen has i en sprøytepose. Klipp et lite hull og fordel den i svingene på kanelsnurren. Hvor mye, bestemmer du. Ved å gjøre det på denne måten, unngår du mye gris og svinn av vaniljekremen når du ruller sammen deigen.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter. De siste 5 minuttene valgte jeg å legge et bakeark over bollene for å unngå at de ble mørkere.

Lune vaniljesnurr med melkesjokolade er å anbefale!

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk