Vaniljeboller med blåbær

I går skrev jeg om skolebrød med tutti frutti. I dag kommer oppfølgeren; Vaniljeboller med blåbær. Tenkte kanskje ikke de kunne hete «skolebrød med vaniljekrem og blåbær» da de ikke har kokos på. Er det kokosen som avgjør hva de heter eller er det kombiansjonen?

Som nevnt i forrige innlegg, skulle de som smakte disse ønske at blåbæra var litt søtere. Dette kan løses med å lage blåbærkompott av blåbæra før den has på bollen. Bare blåbær ble for noen litt for syrlig. For meg derimot ble de en god kontrast til den søte bollen og kremen.
Forslag til blåbærkompott finner du i oppskriften om Pavlova med bær og blåbærkompott.

Oppskriften er den samme som skolebrød med tutti frutti.

  • 450 g mel
  • 50 g sukker
  • 1 klype salt
  • 2 dl fingervarm melk
  • 25 g fersk gjær
  • 1 egg
  • 100 g smør romtemperert

Fyllet

  • vaniljekrem (kjøpt eller hjemmelaget)
  • ønsket mengde friske blåbær

Jeg bruker kjøkkenmaskinen.
Ha det tørre i en bolle. Tilsett fingervarm melk, romteperert smør i biter og egg. Smuldre gjæra oppi og la kjøkkenmaskinen elte deigen i ca. 15 minutter.

La deigen heve i 1 time.

Del deigen i 12 like store emner og trill til boller. Til denne deigen trengte jeg ikke bruke mel når bollene skulle trilles ut.

fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett og trykk dem flate. Det gjør ingenting om de kommer litt borti hverandre. Etterheves i 1 time under plast og et rent kjøkkenhåndkle.

Etter en times etterheving, lager du en grop midt på bollen. Jeg brukte en skje til dette formålet. Fordel ønsket fyll (jeg brukte kjøpt vaniljefyll) og mengde av dette i gropen. Trykk ønsket mengde blåbær inni vaniljekremen. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Husk at alle ovner er forskjellig, så det kan hende steketiden i din ovn er litt annerledes.

Til toppen av bollen kan du bruke litt melis om du ønsker. Det er ingenting i veien for at du bruker mye melis og kokos på disse også.

Boller med vaniljekrem og blåbærBoller med vaniljekrem og blåbærBoller med vaniljekrem og blåbærBoller med vaniljekrem og blåbærBoller med vaniljekrem og blåbær

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk