Tomatsuppe med ølpinne

Nok en utfordring er lansert på Matbloggsentralen, denne gangen i samarbeid med Smak for alle, og jeg har vært i tvil på om jeg skal være med eller ikke. Jeg har kommet fram til at jeg skal være med på tross av sceneskrekk…

Utfordringen er å lage den beste hverdagsmaten. Hverdagsmat ser jeg på som enkel og rask å lage, og denne suppa kommer dermed inn i denne kategorien. Den kan selvfølgelig kunne brukes som forrett i en festmiddag, men som bidrag fra meg nå, er den å anse som en hverdagrett. Lager man ølpinner til, som jeg gjorde, forlenger man selvfølgelig tilberedningstiden.

Til ca. 1,7 liter smakfull tomatsuppe brukte jeg (4 porsjoner +)

 • 700 tomater
 • 100 g soltørkete tomater i olje
 • 60 g tomatpuré
 • 150 g sjalottløk
 • 35 g hvitløk
 • 150 g jordskokk
 • 2 ss sukker
 • 6 ss olivenolje
 • 5 dl vann
 • 1 potte basilikum
 • salt

Tomater av alle slag, løk, hvitløk og jordskokk ble kjørt i foodprosessoren for å få så små biter som mulig. Dette for å korte ned koketiden på suppa. Dette ble så blandet med sukker, olivenolje og vann i en kjele. Kok opp og la det koke i 20 minutter. Tilsett deretter basilikumen og smak til med salt. Kok i 10 minutter til.

Jeg kunne brukt stavmikser for å mose suppa, men jeg valgte å beholde bitene i den.

Suppa ble servert med revet parmesan, kokt egg og ølpinner.

Jeg lagde ca. 20 ølpinner (mengde kommer an på størrelsen) av

 • 400 g mel
 • 1/2 pose tørrgjær
 • 50 g smeltet smør
 • 2 dl lunken øl
 • 1 egg
 • 1 egg til pensling
 • revet parmesan til å strø på toppen
 • gjerne maldonsalt til toppen

Jeg blandet mel og tørrgjær i bollen. Smøret ble smeltet i en kjele, og så hadde jeg øl oppi smøret og varmet til ønsket temperatur. Når ølsmøret var klart hadde jeg det og ett egg oppi melet og blandet alt godt. Dette stod til heving på en lun plass i 45 minutter.

Når deigen var ferdighevet, rullet jeg ut ønsket størrelse på pinnene, penslet på egg og strødde over revet parmesanonst. Det hadde nok vært godt med maldonsalt på også, men det hadde jeg ikke.

Pinnene ble stekt på 200 grader i 12 minutter.

Tomatsuppe1

Tomatsuppe3

Tomatsuppe2

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk