Surdeigsvafler-med-speltmel-vaffeloppskrift-Idefull-Inspirert-av-Tove-Holter

Surdeigsvafler med speltmel

Surdeigsvafler med speltmel – disse ble luftige og gode. Smakte de surdeig? Nei, selv om det lyste skeptiske blikk mot meg når jeg annonserte hva slags vafler jeg hadde lagd, falt vaflene i smak. Det var ingen som syntes at disse smakte surdeig.
Det bakes endel brød med surdeig og spelt her i huset om dagen, og disse vaflene er lagd av ren nysgjerrighet for hvordan vaflene ville bli med surdeigen.

18 stk. surdeigsvafler med speltmel er lagd av

  • 4 egg
  • 80 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 g smeltet smør
  • 150 g surdeig (jeg brukte 1 pk. ferdig surdeig fra Idun)
  • 300 g siktet speltmel
  • 3 dl melk

Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Resten av ingrediensene tilsettes deretter om hverandre. La røra svelle en stund. Jeg lot den stå i romtemperatur i en time.

Husk å smøre jernet om det er nødvendig.

Stekes og nytes.

Surdeigsvafler-med-speltmel - vaffeloppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk