Poffa-vafler-vafler-med-puffet-ris-vaffeloppskrift-Idefull-inspirert-av-Tove-Holter

Poffa vafler – vafler med puffet ris

Poffa vafler – vafler med puffet ris…

Jeg fikk alltid puffet ris med melk og sukker på hos mine besteforeldre. Det som var sånn stas med akkurat dette, var at jeg kunne ha på så mye sukker jeg bare ville uten at noen av foreldrene mine stod foran meg med pekefingeren, og det tykke seige laget med sukker iblandet melk som ventet nederst i bollen smakte himmelsk.

Jeg tenkte tilbake på dette når jeg lagde disse vaflene, og sånne gode minner er deilig å la seg bringe tilbake til.

Poffa vafler måtte prøves. Jeg likte alltid at risen var sprø, så denne ble alltid spist opp ganske raskt. Sprø ris var målet når jeg lagde disse vaflene, og jeg lot derfor ikke røren stå å svelle før jeg stekte vaflene. Ønsker du myk ris, lar du røra stå litt før de stekes.

Poffa vafler – vafler med puffet ris er laget av

  • 3 egg
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 dl kefir
  • 100 g smeltet smør
  • 200 g mel
  • 1 ts natron
  • 100 g puffet ris

Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Deretter tilsettes det tørre og det våte før du tilslutt rører inn puffet ris.

Husk å smøre jernet om det er nødvendig.

Stekes og nytes med f.eks. sjokoladepålegg på = risbollevafler?

Poffa vafler - vafler med puffet ris - vaffeloppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk