Poffa vafler – vafler med puffet ris…
Jeg fikk alltid puffet ris med melk og sukker på hos mine besteforeldre. Det som var sånn stas med akkurat dette, var at jeg kunne ha på så mye sukker jeg bare ville uten at noen av foreldrene mine stod foran meg med pekefingeren, og det tykke seige laget med sukker iblandet melk som ventet nederst i bollen smakte himmelsk.
Jeg tenkte tilbake på dette når jeg lagde disse vaflene, og sånne gode minner er deilig å la seg bringe tilbake til.
Poffa vafler måtte prøves. Jeg likte alltid at risen var sprø, så denne ble alltid spist opp ganske raskt. Sprø ris var målet når jeg lagde disse vaflene, og jeg lot derfor ikke røren stå å svelle før jeg stekte vaflene. Ønsker du myk ris, lar du røra stå litt før de stekes.
Poffa vafler – vafler med puffet ris er laget av
- 3 egg
- 150 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 3 dl kefir
- 100 g smeltet smør
- 200 g mel
- 1 ts natron
- 100 g puffet ris
Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Deretter tilsettes det tørre og det våte før du tilslutt rører inn puffet ris.
Husk å smøre jernet om det er nødvendig.
Stekes og nytes med f.eks. sjokoladepålegg på = risbollevafler?