1

Sprø eplekake i liten langpanne

Eplekake er for mange et «må ha» om høsten. Også for meg. Denne oppskriften på sprø eplekake i liten langpanne er mamma sin. Opprinnelig bakt i rund form, men nå baker jeg eplekaken i liten langpanne. Denne eplekaken har fulgt oss gjennom hele oppveksten, og det er også denne jeg brukte som grunnoppskrift når det har blitt eksperimentert med eplekake her i huset. I år har jeg gjort litt mer ut av den. Ikke mye, men nok til at toppen ble sprø og god. Saftige og sprøe epler inni og sprø topp = sprø kake. Helsprø eplekake i liten langpanne om du vil.

Sprø eplekake i liten langpanne (30 x 40 cm) er laget av

  • 5 egg
  • 4 dl sukker
  • 2 dl melk
  • 200 gr smør (smeltet)
  • 6 dl mel
  • 4 ts bakepulver
  • 3 epler (smale skiver)

Egg og sukker ble pisket godt, før jeg tilsatte det tørre og våte om hverandre.

Etter at røren var plassert i formen, hadde jeg i eplebitene. Disse stakk jeg på skrå ned i røren. Man har plass til flere epler enn man tror, og jeg kunne nok godt ha brukt 4 epler i denne kaken.

Det som gjør eplekaken sprø, er toppingen som er laget av

  • 2 ts kanel
  • 40 gr brunt sukker
  • 5 Bixit kjeks

Dette ble knust og blandet med stavmikser, før jeg strødde det utover eplekaken = sprø kake.

Kaken ble stekt på 200 grader i 30 minutter.

Sprø eplekake

Andre eplekaker jeg har laget er for eksempel Marmorert Eplekake, Eple- og RødbetekakeChil I Eplekake og Eplekake med rødbeter og chili med flere. Bruk søkefeltet øverst på siden for å finne din eplekakefavoritt.