Sterk spaghettini gjorde det hot rundt matbordet her om dagen.
For noen ble den perfekt, og for andre hjalp det å spise litt creme fraiche ved siden av…
Dette blir ca. 5 porsjoner med sterk saus
- 2 bokser hakkede tomater (á 400 g)
- 50 g rød chili med frø
- 5 fedd hvitløk
- 3 ss creme fraiche
- 2 dl vann
- 2 ss brun farin
- olivenolje (se chilisausen)
- smak til med salt
- 600 g karbonadedeig
- spaghettini
Hakk chili og hvitløk. Ha alt, foruten karbonadedeigen, i en kjele og kok i 30 minutter. Deretter moses den med stavmikser.
Stek karbonadedeigen og kok spaghettini (etter anvisning på pakken) mens sausen koker.
Ønsker du ikke så sterk saus, bruker du mindre av frøene i chilien.
Serveres med revet parmesan, hjemmelaget pesto av pistasjnøtter og avocado-og pestosnurr, og ev. creme fraiche om man skulle ønske.