Spaghetti eller annen type pasta, er som de fleste av mine lesere nå vet, ofte på bordet til middag hos oss. Denne gangen lagde jeg en kjøttsaus, og den falt veldig godt i smak både hos ungdommen, motstanderne av grønnsaker og de voksne.
Sausen kan varieres med mye eller lite kjøttdeig, og denne er lagd med mye kjøttdeig. Hadde det vært halvparten så mye, hadde jeg nok kalt den for smakfull tomatsaus med kjøtt 🙂
Denne retten tar ca. 30 minutter å lage.
Til ca. 6 porsjoner brukte jeg
- 1 boks knuste tomater (400 g)
- 2 gulrøtter (150 g)
- 2 stangselleri (45 g)
- 4 friske tomater (230 g)
- 6 fedd hvitløk (25 g)
- 6 ss olivenolje
- 2 dl vann
Dette ble kjørt i foodprosessoren for å få så små biter som mulig. Små biter = kortere koketid.
Sausen ble kokt i 20 minutter. Ønsker du å mose sausen helt, gjøres dette før du har i kjøttdeigen.
Mens sausen kokte stekte jeg kjøttdeigen og kokte pastaen. Tilpass koketiden til pastaen med koketiden til sausen og stektiden til kjøttdeigen.
Av kjøttdeig brukte jeg
- 400 g svinekjøttdeig
- 400 g karbonadedeig
Jeg hadde den ferdigstekte kjøttdeigen i sausen når den var ferdig.
Serveres med spaghetti eller annen ønsket pasta, toppet med revet parmesan og kanskje et godt brød til. Her finner du oppskriften på en veldig god focaccia som sikkert smaker godt til.