Brød med snurr, brød med tvist, vridde brød, brød med vri… SnurreBrød.
Advarsel: Dette brødet kan nok gjøre det litt mer fristende å åpne matpakken i lunsjen.
Oppskriften på SnurreBrødet er den samme som for luftige horn. De er bare lagd på en annen måte.
Til 10 brød brukte jeg
- 750 gr mel
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 pk tørrgjær
- 100 gr smeltet smør
- 4 dl lunken melk
- 2 egg
- pensle med 1 egg og toppes med valmuefrø
Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene.
Deigen ble så satt til heving i ca. 45 minutter.
Jeg delte den ferdighevede deigen i ti emner på ca. 130 – 140 gram. Da jeg synes det er vanskelig å rulle ut lange pølser av deigen, kjevlet jeg disse ut i rektangler på str. 40 x 10 cm sånn ca. Deretter rullet jeg dem sammen fra langsiden. Disse lange emnene ble så snurret for å få ønsket form.
Vær forberedt på en lite medgjørlig deig, men ikke gi deg… 🙂
Hornene ble etterhevet i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med egg, strødde på valmuefrø og stekte dem på 210 grader i ca. 15 minutter.
Serveres med ønsket pålegg.
Vi spiste dem med philadelphia med gressløk, spinat, ørret, kokt egg, avocado og gressløk.
Brødene som kan brukes til det meste; frokost, lunsj, middag, kvelds, koldtbord… osv.