SnurreBrød

Brød med snurr, brød med tvist, vridde brød, brød med vri… SnurreBrød.

Advarsel: Dette brødet kan nok gjøre det litt mer fristende å åpne matpakken i lunsjen.

Oppskriften på SnurreBrødet er den samme som for luftige horn. De er bare lagd på en annen måte.

Til 10 brød brukte jeg

  • 750 gr mel
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 pk tørrgjær
  • 100 gr smeltet smør
  • 4 dl lunken melk
  • 2 egg
  • pensle med 1 egg og toppes med valmuefrø

Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene.

Deigen ble så satt til heving i ca. 45 minutter.

Jeg delte den ferdighevede deigen i ti emner på ca. 130 – 140 gram. Da jeg synes det er vanskelig å rulle ut lange pølser av deigen, kjevlet jeg disse ut i rektangler på str. 40 x 10 cm sånn ca. Deretter rullet jeg dem sammen fra langsiden. Disse lange emnene ble så snurret for å få ønsket form.

Vær forberedt på en lite medgjørlig deig, men ikke gi deg… 🙂

Hornene ble etterhevet i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med egg, strødde på valmuefrø og stekte dem på 210 grader i ca. 15 minutter.

Serveres med ønsket pålegg.

Vi spiste dem med philadelphia med gressløk, spinat, ørret, kokt egg, avocado og gressløk.

Brødene som kan brukes til det meste; frokost, lunsj, middag, kvelds, koldtbord… osv.

 

SnurreBrød

SnurreBrød

SnurreBrød

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?