Smakfull og lun Caprese

Denne salaten tar meg tilbake til varme og late dager i Italia fra i sommer, og med denne hadde jeg en veldig god lunsj forrige helg.

Den kan også brukes som forrett om man skulle ønske det. Nedenfor er det oppgitte mengder til en porsjon, og skulle man ønske større porsjon eller flere små til forrett, er det jo bare å justere mengden ingredienser.

 

1 porsjon (min størrelse) smakfull og lun Caprese til heldige meg ble lagd av

  • litt olivenolje
  • 15 basilikumblader
  • 15 cherrytomater (både gule og røde) deles i to
  • 1/2 mozzarella (bøffel)
  • 1,5 sprøstekt parmaskinke
  • noen blader ruccola

Stek parmaskinen på et bakepapirkledd stekebrett på 200 grader i ca. 10 minutter. Deler du skinken i flere biter, får du flere sprøe kanter…

Surr basilikumblader og tomater (delt i to) i litt olivenolje på middels varme i ca. tre minutter eller til ønsket konsistens på tomatene.

Riv eller skjær mozarellaen i biter og fordel denne på talerkenen med ønsket mengde ruccola.

Ha tomatene over dette, og topp det med knust og sprøstekt parmaskinke.

Blir det for lite med bare en salat, kan man jo alltids bake disse Luftige mini Focacciaene og spise til.

 

Smakfull og lun Caprese

Smakfull og lun Caprese

 

Ønsker man å toppe denne med enda mer, tenker jeg det vil gjøre seg med balsamico, pinjekjerner eller litt parmesan.

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk